x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crimă ca-n filme in Centrul Civic

Crimă ca-n filme in Centrul Civic

de Miruna Pasa Petru    |    Andreea Cascaval    |    24 Iul 2007   •   00:00

O tănără de 21 de ani, din Bucureşti, a fost ucisă la sfărşitul săptămănii trecute intr-un mod demn de filmele poliţiste.





O tănără de 21 de ani, din Bucureşti, a fost ucisă la sfărşitul săptămănii trecute intr-un mod demn de filmele poliţiste.

Asasinul, pănă ieri neidentificat de anchetatori, a strangulat-o folosind aşa-numita metodă chinezească. Potrivit vecinilor, Georgeta Alina Barac avea un căluş la gură şi era legată de măini, picioare şi găt cu un laţ textil, care i-ar fi provocat treptat asfixia la orice mişcare a corpului. Â


MOARTE VIOLENTĂ. Trupul descompus de căldură a fost găsit abia duminică noaptea, in jurul orei 23:00, de sora mai mică a victimei, Gabriela, in apartamentul mamei lor de pe Şoseaua Panduri. Alina Barac era intinsă cu faţa in jos pe canapeaua extensibilă din sufragerie, imbrăcată doar in chiloţi, corpul fiind in stare de putrefacţie. Victima a fost dusă imediat la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", unde in urma autopsiei specialiştii au stabilit că Alina Barac a murit cu aproximativ 36-48 de ore inainte de a fi descoperită. Surse judiciare ne-au declarat că asfixia mecanică prin strangulare a fost cauza decesului tinerei. Medicii legişti nu au putut să detecteze şi alte urme de violenţă pe corpul victimei din cauza stării avansate de degradare.


PRIMELE DATE. Vecinii susţin că din apartament nu s-au auzit zgomote suspecte şi că uşa apartamentului nu avea urme de forţare. Acest aspect duce la presupunerea că asasinul era fie o persoană cunoscută, fie a fost lăsat, din alte motive, să intre in casă chiar de victima sa. Alina ar fi fost văzută ultima dată in viaţă de mama ei, cu care a luat masa in cursul zilei de vineri. Apoi mama a plecat la ţară, sora - la mare, iar Alina a rămas singură acasă. Din acest moment nu se mai ştie nimic despre programul tinerei. Căteva ore mai tărziu Alina era ucisă. Â


Poliţiştii şi procurorul de caz au inceput incă de ieri şirul audierilor care ar putea duce la descoperirea criminalului. Membrii familiei victimei au dat deja declaraţii cu privire la toate circumstanţele şi, potrivit unor surse judiciare, au indicat anchetatorilor căteva persoane pe care le consideră suspecte. Ieri-seară, criminaliştii continuau cercetarea la faţa locului in speranţa că vor descoperi şi alte urme lăsate de asasin.

×
Subiecte în articol: observator