x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crimele din Giulesti - Asasinul a fost prins in Serbia

Crimele din Giulesti - Asasinul a fost prins in Serbia

de Miruna Pasa Petru    |    06 Dec 2005   •   00:00
Crimele din Giulesti - Asasinul a fost prins in Serbia

Elvetianul Jean Pierre FranIois Sgueglia, suspectat de comiterea triplului asasinat din cartierul bucurestean Giulesti, a fost capturat duminica noapte de politistii sarbi, in apropierea orasului Belgrad. Prinderea a avut loc la aproximativ 12 ore de la comiterea crimelor, dupa ce suspectul trecuse in viteza doua granite, ale Romaniei si ale Bulgariei.

Cronologia evenimentelor: crimele s-au petrecut duminica, ora 15:00, Politia ajunge la 15:30. La ora 16:00, Sgueglia iese din Romania prin Vama Giurgiu. Ora 16:46, este dat in urmarire generala si in consemn la frontiera. Ieri, la 2:30, este capturat in apropierea orasului Belgrad; ora 4.00: Tribunalul Bucuresti emite pe numele lui Sgueglia un mandat de arestare in lipsa; ora 14.00: Tribunalul Bucuresti considera ca extradarea este legala.

Cetateanul strain Jean Pierre FranIois Sgueglia (foto), suspectat de comiterea triplului asasinat din cartierul bucurestean Giulesti, a fost capturat duminica noapte de politistii sarbi, in apropierea orasului Belgrad.

Prinderea sa a avut loc la aproximativ 12 ore de la comiterea crimelor, dupa ce trecuse linistit peste doua granite. Norocul lui Sgueglia s-a oprit insa pe soseaua de centura a orasului sarbesc, unde a fost identificat si retinut la un filtru al Politiei. Ieri-dimineata, in jurul orei 04:00, procurorii romani au obtinut imediat, la Tribunalul Bucuresti, un mandat de arestare in lipsa pe numele suspectului. Interpolul a solicitat apoi autoritatilor sarbe arestarea provizorie a lui Sgueglia, in vederea extradarii catre Romania. Procedurile vor mai dura insa cateva zile, pentru ca extradarea trebuie ceruta de Curtea de Apel Bucuresti si actele necesare vor trebui traduse, ne-a declarat Razvan Radu, director in Ministerul Justitiei.

FUGA. Presupusul asasin a reusit duminica sa scape ca prin urechile acului de autoritatile romane. Sgueglia a intrat in plina zi in casa familiei Pantazi si a inceput sa traga. Vecinii spun ca era fostul amant al Marinelei, orbit de furie pentru ca tanara de 23 de ani se intorsese la sot si la fetita lor. A descarcat noua cartuse de 9 milimetri in trupurile victimelor sale si a plecat pe jos. Femeia si sotul ei, Valentin, au murit pe loc, iar mama barbatului a decedat ulterior la spital. Sgueglia a fost recunoscut de vecinii familiei Pantazi. A fost dat in urmarire generala si in consemn la frontiera, in jurul orei 16:46. Reusise insa sa treaca granita cu doar trei sferturi de ora inainte. Surse judiciare ne-au declarat ca si-a abandonat toate lucrurile la Hotelul Intercontinental din Bucuresti. Suspectul a traversat Bulgaria, pe langa linia de granita cu Romania, si a intrat in Serbia-Muntenegru. Acolo a fost capturat, pentru ca datele sale fusesera transmise prin Interpol tuturor politistilor din statele vecine.

ANCHETA. Procurorii romani vor continua cercetarile in tara. Camera inchiriata de la hotel urmeaza sa fie perchezitionata, ne-au spus surse judiciare. Medicii legisti au facut ieri autopsia primelor doua victime, iar astazi vor examina si corpul celei de-a treia victime. Potrivit primelor constatari, cei doi soti au fost impuscati in zona capului. Anchetatorii trebuie sa mai lamureasca si provenienta armei folosite la comiterea crimelor. Deocamdata nu s-a stabilit daca pistolul a fost achizitionat din Romania sau a fost introdus ilegal in tara. "Avem data la care Sgueglia a intrat in tara si cea la care a parasit Romania. El nu a declarat insa la vama ca ar fi avut o arma asupra sa. Oricum, cartusele gasite la fata locului sunt de provenienta straina", ne-au declarat sursele citate. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator sgueglia