x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Buşoi: PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu şanse la Primăria Capitalei în 2016

Cristian Buşoi: PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu şanse la Primăria Capitalei în 2016

11 Sep 2015   •   16:39
Cristian Buşoi: PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu şanse la Primăria Capitalei în 2016

PNL are suficiente resurse interne pentru a aspira cu şanse la Primăria Capitalei în 2016, a declarat vineri prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi.

"Nimic nu poate exclude un independent, v-am spus însă că, în opinia mea, - şi simt că este o opinie împărtăşită de mulţi colegi din conducerea centrală a PNL - partidul are în acest moment suficiente resurse interne pentru a aspira cu şanse la Primăria Capitalei în 2016", a spus Buşoi, într-o conferinţă de presă.

El este de părere că în interiorul PNL există suficienţi oameni care îşi pot asuma cu succes o candidatură la Primăria Capitalei. "În interiorul marelui PNL există suficienţi oameni cu experienţă, viziune, cu un profil de transparenţă şi verticalitate, care pot să îşi asume cu succes o candidatură la Primăria Capitalei", a afirmat Buşoi.

Întrebat dacă în sondajele care se fac în PNL pentru Primăria Capitalei se vorbeşte şi despre un candidat independent, el a menţionat: "S-au pus întrebări legate de profil. Mi s-a prezentat profilul, este acela al unui candidat implicat, care a avut realizări în activitatea sa politică sau profesională şi mai ales care are un profil de integritate şi de sinceritate. După 15 octombrie se va face acel sondaj hotărâtor pentru desemnarea candidatului''.

Totodată, Buşoi a subliniat că până luni nu s-ar putea pune în practică niciun fel de decizie de interimat la Primăria Capitalei.

"Am convenit să folosim zilele ce au mai rămas până luni, acest weekend, să mai reflectăm la diverse oportunităţi şi opţiuni pe care le avem şi atunci când va fi luată o decizie cei doi copreşedinţi ai organizaţiei Bucureşti o vor anunţa, oricum mai devreme de luni nu s-ar putea pune în practică niciun fel de decizie de interimat. Cred că şi dacă se va decide luni, aşa cum este foarte probabil, dar încă o dată este o decizie a justiţiei şi nu putem interfera respingerea contestaţiei, oricum până la publicare, până la momentul în care se redactează hotărârea prefectului, până la publicarea acelei hotărâri, până la aducerea la cunoştinţă şi convocarea unui plen extraordinar, va fi un timp nu lung, foarte scurt, dar suficient pentru a veni cu o soluţie", a declarat Cristian Buşoi.

El a făcut referire şi la situaţia RADET, fiind de părere că bucureştenii ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă.

"În ceea ce priveşte RADET, incompetenţa şi dezinteresul administraţiei Primăriei ne-au adus în faţa unei situaţii extrem de grave, un faliment aproape iminent al Regiei şi posibilitatea ca bucureştenii în această iarnă să rămână fără căldură şi apă caldă. Faptul că RADET a acumulat datorii uriaşe de peste 3 miliarde de lei, că RADET funcţionează şi acum cu reţelele învechite din anii '60, gândite pentru felul în care funcţiona Capitala în anii '60 - toate aceste lucruri au fost cunoscute de primarul Oprescu, dar lucruri pozitive nu s-au întâmplat în ultimii şapte ani", a mai spus Buşoi.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cristian busoi primaria capitalei