x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Ghinea: În octombrie sau noiembrie putem să primim prefinanţarea din PNRR

Cristian Ghinea: În octombrie sau noiembrie putem să primim prefinanţarea din PNRR

14 Iun 2021   •   19:53
Cristian Ghinea: În octombrie sau noiembrie putem să primim prefinanţarea din PNRR

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat luni că primii bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea ajunge în România în lunile octombrie sau noiembrie

"În octombrie, după aprobarea de către Comisie, care va fi în cursul lunii septembrie, nu ştim la ce dată, urmează încă o lună pe regulament pentru aprobarea în Consiliu, deci cândva în luna octombrie putem să primim prefinanţarea. Sau noiembrie. (...) Prefinanţarea înseamnă prefinanţarea din granturi, intră imediat în ţară 1,3 miliarde. Prefinanţarea din împrumuturi o vom lua anul viitor pentru că (...) atârnă pe buget. Deci, în funcţie de cum facem bugetul anului viitor, tragem şi prefinanţarea din împrumuturi, dar putem acum să începem toate proiectele din granturi", a spus Ghinea la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că în PNRR lista pentru spitale nu este fixă, aşa cum este cea pentru autostrăzi, scrie AGERPRES

"Lista de spitale, spre deosebire de cea de autostrăzi, nu este încă fixă. Pe partea de sănătate noi am pus un număr de metri pătraţi, fie că vorbim de spitale noi, fie că vorbim de refacerea unor aripi existente. În acest moment vorbim, de fapt, de o competiţie de proiecte între CJ-uri, primării, care au proiecte de spitale. Dat fiind că vorbim de studii încă în formă de draft colegii mei au trecut în PNRR variante diferite de studii", a afirmat el. 

×
Subiecte în articol: Cristian Ghinea