x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cronica Ilustrată a omenirii

Cronica Ilustrată a omenirii

25 Oct 2011   •   07:24
Cronica Ilustrată a omenirii

Uneori cuvintele se transforma in fapte. Marturisirile in literatura. Imaginile in arta. Timpul in istorie... Din 28 octombrie, Jurnalul National si Litera iti aduc Cronica Ilustrata a omenirii. 16 volume despre marea scena a lumii …scrisa in 7 milioane de ani. Din preistorie si pana azi. In fiecare vineri, la pretul de 14,9 lei.

Structurata, dupa cum ii arata si titlul, cronologic, Cronica ilustrata a omenirii acopera o perioada istorica, in sensul larg al termenului, de aproximativ sapte milioane de ani. De la primele aparitii sporadice ale hominizilor pana in epoca moderna si contemporana. Conceputa si realizata de un grup de specialisti germani, si bucurandu-se de consultanta de specialitate a unor cercetatori cu reputatie, Cronica Ilustrata a omenirii este o lucrare de referinta de cea mai mare utilitate pentru un public extrem de larg, doritor sa poata verifica rapid o informatie sau, dimpotriva, sa isi dedice un timp mai indelungat largirii cunostintelor de cultura generala. Cronica ilustrata a omenirii aduna laolalta - dincolo de fapte, aventuri epice si lupte, dincolo de personalitati a caror prestatie pe scena lumii a marcat istoria - , si descoperiri epocale, curente culturale si religioase, momente de cotitura din istoria artelor plastice, a arhitecturii, a stiintei si a inventiilor.Cronica Ilustrata a omenirii este o istorie a gandirii umanitatii, a evolutiei mentalului colectiv si a celor mai pregnante realizari ale spiritului uman.

Momentele selectate si consemnate in functie de importanta lor urmeaza sirul anilor (ba chiar, in volumele de pe urma, pe cel al zilelor), dar, totodata, strang pe aceeasi pagina, evenimente contemporane din mai multe colturi ale lumii, volumele oferind in acest fel, un ansamblu, o viziune deopotriva diacronica si sincronica a devenirii omenirii. Textele scurte, scrise cu ingrijire si cu probitate stiintifica, rezumandu-se la esenta informatiei (chiar daca uneori par a tine de domeniul anecdoticului), fac trimiteri incrucisate la o seama de evenimente si, nu in ultimul rand, se bucura de o ilustrare ampla si sugestiva (nu exista pagina fara o ilustratie), ceea ce confera lecturii un plus de atractivitate rezultat din contactul vizual de mare impact.

×
Subiecte în articol: mass media