x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Crypto este o religie, nu o investiție, spune investitorul Mark Mobius

Crypto este o religie, nu o investiție, spune investitorul Mark Mobius

03 Noi 2021   •   20:00
Crypto este o religie, nu o investiție, spune investitorul Mark Mobius

Investitorul global Mark Mobius a calificat miercuri criptomonedele drept o religie, alăturându-se corului de sceptici ai monedelor digitale, într-un moment în care bitcoin și ether se tranzacționează aproape de maximele istorice, relatează CNBC.

"Nu este o investiție, ci o religie", a declarat fondatorul Mobius Capital Partners. "Oamenii nu ar trebui să se uite la aceste criptomonede ca la un mijloc de a investi. Este un mijloc de a specula și de a se distra. Dar trebuie să te întorci la acțiuni la sfârșitul zilei", a adăugat el.

Mobius nu este singurul care a criticat criptomonedele. Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a criticat, de asemenea, în mod vehement bitcoin, numindu-l "fără valoare" și "aurul proștilor".

Investitorul miliardar Paul Tudor Jones, pe de altă parte, crede că cripto are locul său și a declarat luna trecută pentru CNBC că el crede că criptomonedele sunt un pariu mai bun împotriva inflației chiar decât aurul.

Mobius, un guru al piețelor mondiale care a avut o carieră îndelungată la Franklin Templeton înainte de a se lansa pe cont propriu, crede că acțiunile sunt cel mai bun pariu, din cauza factorilor monetari și a inflației.

"Acțiunile sunt cu siguranță răspunsul, deoarece devalorizarea monedei nu va dispărea, ceea ce înseamnă că inflația va continua la un nivel ridicat în viitor", a spus el. "Nu uitați că masa monetară din SUA a crescut cu peste 30%."

Cu atât de multă lichiditate în jur, datorită politicilor monetare ale băncilor centrale din epoca Covid, Mobius a declarat pentru CNBC în septembrie că o mare parte din acești bani vor sfârși prin a se întoarce în acțiuni.

În interviul "Squawk Box" de miercuri, Mobius a spus că a investit în mare parte în Taiwan. "Cele mai mari participații ale noastre acum sunt 20% din fond în Taiwan, 20% în India și doar 5 sau 6% în China".

Investitorul a spus că în prezent caută cele mai bune oportunități atât pentru software, cât și pentru hardware în India și Taiwan.

Mobius a mai spus că acordă atenție și pieței americane, sugerând că aceasta are un potențial uriaș, chiar și în condițiile în care acțiunile se tranzacționau aproape de maxime record. "Credem că piața americană va continua să prospere și va continua să se descurce bine", a spus el. Multe companii americane fac bani și pe piețele emergente, a adăugat el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Crypto