x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSAT, convocat pe tema evoluţiei gripei porcine

CSAT, convocat pe tema evoluţiei gripei porcine

03 Noi 2009   •   00:00

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va reuni, astăzi, la Cotroceni, în şedinţă, de la ora 17.30, în cadrul reuniunii urmând să fie analizate evoluţia gripei AH1N1 şi măsurile propuse de către Guvern.



Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze, în regim de urgenţă, un milion de doze de vaccin pandemic pentru intervenţia în focarele din Iaşi şi Bucureşti, acestea urmând să fie utilizate pentru imunizarea elevilor din şcoli şi licee, informa, joi, instituţia.

Ministerul a aprecizat, apoi, că a renunţat la achiziţionarea a un milion de doze de vaccin de la producători externi pentru că ar ajunge în România în primul trimestru din 2010, iar autorităţile ar fi avut nevoie de ele acum pentru imunizare, până la realizarea produsului autohton, a anunţat, ieri, Adrian Streinu Cercel, după ce iniţial declarase că Ministerul Sănătăţii a trimis, vineri, cereri la patru producători agreaţi de Agenţia Europeană a Medicamentului pentru un milion de doze de vaccin AH1N1.

Săptămâna trecută au fost diagnosticate cu gripă A H1N1 mai multe persoane, printre care elevi, studenţi, dar şi profesori. Cazurile au fost înregistrate în Bucureşti şi Iaşi. La Bucureşti, a fost înregistrat şi un caz de gripă în formă severă la o învăţătoare, aceasta fiind internată două zile la Secţia Terapie Intensivă a Institutului "Matei Balş". Vineri după-amiază, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi mai erau internaţi 65 de pacienţi - 26 cu gripă AH1N1 confirmată şi restul suspecţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la o întâlnire cu presa locală, că afirmaţiile lui Adrian Streinu-Cercel prăvăleau apocalipsa peste România, impunând importul de vaccin antigripal, însă acesta nu este necesar, existând un milion de doze la Institutul Cantacuzino.

×
Subiecte în articol: observator