x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM a decis excluderea din magistratură a unei judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti

CSM a decis excluderea din magistratură a unei judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti

18 Sep 2013   •   18:53
CSM a decis excluderea din magistratură a unei judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Veronica Bădescu, din cadrul Curţii de Apel Piteşti, pentru abateri disciplinare, şi sancţionarea Mihaelei Lămâiţa Ciocea, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit unui comunicat remis de CSM, magistratul a fost sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera l, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în "imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror".

Secţia pentru judecători a CSM a decis, miercuri, şi sancţionarea judecătoarei Mihaela Lămâiţa Ciocea de la Curtea de Apel Bucureşti. "Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Ciocea Lămâiţa Mihaela, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, şi a aplicat, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunea disciplinară constând în „reducerea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni", precizează CSM.

Judecătoarea Ciocea a fost sancţionată pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h) teza II din Legea nr. 303/2004, şi anume "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Lămâiţa Mihaela Ciocea a mai fost sancţionată de CSM, în aprilie, ca urmare a declaraţiilor făcute în Piaţa Universităţii, la 25 ianuarie 2012. Atunci, CSM a decis ca aceasta să fie mutată disciplinar, pentru trei luni, de la Curtea de Apel Bucureşti, la Curtea de Apel Ploieşti. Ciocea a spus, la protestele din Piaţa Universităţii, că preşedinta secţiei unde activează a înlocuit-o abuziv din completul care judeca un dosar în care era implicată o companie, încălcându-se astfel principiul continuităţii completului de judecată. Judecătoarea s-a adresat CSM, care i-a comunicat soluţia de respingere a plângerii, astfel că ea a decis să protesteze în Piaţa Univesităţii.

×