x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM a modificat calendarul pentru avizarea şefilor Parchetelor. Avizele vor fi transmise pe 10 mai

CSM a modificat calendarul pentru avizarea şefilor Parchetelor. Avizele vor fi transmise pe 10 mai

10 Apr 2013   •   11:38
CSM a modificat calendarul pentru avizarea şefilor Parchetelor. Avizele vor fi transmise pe 10 mai
Update:  Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de conducere la PÎCCJ, DNA ŞI DIICOT, urmând ca avizele să fie transmise MJ pe 10 mai.

Potrivit calendarului aprobat, în perioada 10 - 30 aprilie se va pune în dezbatere publică proiectele de management şi se vor efectua verificări asupra candidaturilor; 7 mai - analiza rezultatelor demersului anterior; 8 mai - intervievarea candidaţilor pentru funcţiile de procuror general, prim-adjunct al procurorului general şi adjunct al procurorului general din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; 9 mai - intervievarea candidaţilor pentru funcţiile de procuror-şef al DNA, procuror-şef şi adjunct al procurorului-şef din cadrul DIICOT şi pe 10 mai - transmiterea avizelor către Ministerul Justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii a primit de la premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, documentele celor şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere din parchete şi cererea de schimbare a calendarului privind avizarea acestora, care vor fi analizate miercuri.

 Purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Monica Prejmereanu, a declarat că instituţia a primit şi înregistrat documentele transmise de ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, pentru candidaţii propuşi în funcţiile de conducere de la DNA, DIICOT şi Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv CV-urile acestora, proiectele de management, declaraţiile pe proprie răspundere şi cele de interese.

De asemenea, CSM a primit de la ministrul interimar al Justiţiei o cerere de "comprimare" a calendarului de lucru în cazul avizării acestor propuneri, a mai spus Monica Prejmereanu. "În cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r.), fără oră, se va întruni Secţia de procurori, care va trece în revistă aceste documente, iar dacă ele sunt complete şi nu există lipsuri procedurale, ar putea trece şi la o comprimare a termenului, ţinând cont că ministrul interimar al Justiţie a trimis documentele pe 8-9 aprilie, în vreme ce termenul procedural era pe 30 aprilie. Din start câştigă 20 de zile trimiţând aceste documente", a adăugat Monica Prejmereanu. Potrivit acesteia, preşedintele CSM va întruni Secţia pentru procurori şi va discuta aceste aspecte în măsura posibilităţilor. (Mediafax)

×