x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cuba - Fidel Castro este deja mort?

Cuba - Fidel Castro este deja mort?

21 Ian 2007   •   00:00

Hugo Chavez, liderul Venezuelei, a declarat in cadrul summit-ului Mercosur, care se desfasoara la Rio de Janeiro, ca Fidel Castro "se lupta pentru viata sa". Conform AFP, Chavez a subliniat: "Nu pot sa va ofer detalii despre starea de sanatate a lui Castro, deoarece nu sunt medic, si chiar daca as fi, nu le-as oferi. Exista persoane care ii doresc moartea lui Fidel si care afirma ca este deja mort, dar nu, am vorbit cu el in urma cu cateva zile. Nu stiu cand va muri".

Cotidianul spaniol El Pais a scris marti ca liderul cubanez este "intr-o stare foarte grava" provocata de o infectie la intestinul gros, in urma a trei operatii esuate. Castro, in varsta de 80 de ani, este in prezent alimentat intravenos, iar sansele de a-si reveni sunt minime, scrie El Pais, citand surse de la spitalul Gregorio Maranon din Madrid.

Starea de sanatate a presedintelui a fost decretata "secret de stat" de insusi Castro. In unele publicatii occidentale se vehiculeaza ideea ca el ar fi murit deja, dar ca, deocamdata, nu se doreste ca acest lucru sa devina public. (R.R.)

×
Subiecte în articol: observator