x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a evitat ROMATSA falimentul, în ultimul moment

Cum a evitat ROMATSA falimentul, în ultimul moment

26 Ian 2016   •   11:01
Cum a evitat ROMATSA falimentul, în ultimul moment
Sursa foto: Foto: Antena3.ro

ROMATSA risca sa intre in incapacitate de plata, deoarece conturile sale nu mai erau alimentate cu banii pentru serviciile prestate, pentru ca fratii Micula aveau de recuperat zeci de milioane de euro de la statul roman.

Insa, statul roman a castigat in prima instanta un proces intentat de fratii Ioan si Viorel Micula, astfel ca poprirea pusa pe conturile ROMATSA, companie care administreaza serviciile de trafic aerian, a fost ridicata, evitand astfel intrarea in faliment.

Informatia a fost facuta publica, luni seara, de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-un interviu acordat TVR.

"In prima instanta, Romania a castigat (procesul cu fratii Micula - n.red.). (...) Din acest moment se ridica poprirea (pe conturile ROMATSA - n.red.). Nu ne recuperam banii care sunt in acest moment popriti in acel cont, dar toate veniturile viitoare sunt eliberate de poprire si vom putea incasa pana la urmatorul termen care este, in cel mai rau caz, undeva la mijlocul verii. Pana atunci, ROMATSA va incasa normal banii", a mai declarat ministrul Transporturilor, care a mentionat ca suma poprita ajunge undeva la aproximativ 70 de milioane de euro.
 

×