x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum intervine Poliţia în conflictele de stradă. Echipajele pot rămâne în zonă şi câteva luni

Cum intervine Poliţia în conflictele de stradă. Echipajele pot rămâne în zonă şi câteva luni

30 Apr 2020   •   13:29
Cum intervine Poliţia în conflictele de stradă. Echipajele pot rămâne în zonă şi câteva luni

Reprezentanții Poliției Române spun că, în perioada stării de rugență, violențele de stradă au un impact mai mare în comunitate și că forțele de ordine pot rămâne în zonele cu astfel de probleme chiar și câteva luni.

Potrivit Poliției Române, violenţele de grup care tulbură ordinea şi liniştea publică sunt considerate, în această perioadă, mai grave deoarece au un impact negativ mult mai puternic asupra comunităţii.

Poliţia Română prezintă, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, paşii urmaţi pentru aplanarea unui conflict:

„În primă fază sunt trimise forţe de ordine în apropierea zonei de risc, echipajele aflate acolo analizează gravitatea situaţiei, solicită sau nu suplimentarea echipajelor: intervenţie rapidă, jandarmerie”, se arată în răspunsul la solicitarea MEDIAFAX.

„Durata prezenţei forţelor suplimentare de ordine în zona de conflict variază în funcţie de intensitatea confruntării, astfel că se poate ajunge de la o zi până la o săptămână sau câteva luni”, punctează Poliţia Română.

Sursa citată spune că sunt luate şi măsuri pentru a speria scandalagii şi pentru a preveni revoltele din stradă: aplicarea de avertismente, amenzi şi întocmirea unor dosare penale, discuţii cu lideri de opinii şi autorităţi, consilierea părţilor, mediatizarea măsurilor luate în cazul scandalagiilor, intervenţii punctuale în zonele cu probleme pentru a descuraja eventualele fapte.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat în urmă cu o săptămână că infracțiunile cu violență au scăzut în acest an comparativ cu anii trecuți, iar despre violențele de stradă înregistrate în ultima perioadă a spus că au fost „foarte vizibile, dar nu foarte multe”. El a precizat că au fost înregistrate zece astfel de intervenții în zilele de Paște, în București, Hunedoara sau Brașov.

(sursa: Mediafax)

×