x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum l-a supărat vicepreşedintele SUA, Joe Biden, pe senatorul Marko Bela

Cum l-a supărat vicepreşedintele SUA, Joe Biden, pe senatorul Marko Bela

21 Iun 2014   •   15:41
 Cum l-a supărat vicepreşedintele SUA, Joe Biden, pe senatorul Marko Bela

Senatorul Marko Bela s-a arătat indignat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, de faptul că vicepreşedintele american, Joe Biden, nu a rostit niciun cuvânt despre minorităţi în timpul vizitei sale în România, deşi în 1990 era preocupat de acest subiect.

'În 1990 m-am întâlnit cu un senator american, am discutat despre situaţiile minorităţilor etnice, se numea Joe Biden, care a fost de curând aici şi nu a rostit niciun cuvânt despre problematica etnică. A vorbit laudativ sau critic despre multe, dar nu a avut niciun cuvânt despre minorităţile etnice. Nu este corect dacă SUA sau UE procedează aşa. Este rău când în Europa se adună sub covor problemele unei minorităţi etnice din Europa. În ultimii 25 de ani s-au rezolvat multe în România şi se mai pot rezolva', a afirmat Marko Bela, citat de Agerpres.

Poziţia lui Marko Bela din cadrul CRU a fost susţinută, în faţa presei, şi de liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a spus că problema respectivă a fost discutată de mai multe ori şi că e nevoie de o abordare mult mai atentă a problematicii minorităţilor, atât de către Europa, cât şi de către SUA.

×
Subiecte în articol: marko bela Joe Biden