x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum o mai duc tinerii condamnaţi în lotul „Mega-ţeapa românească de pe ebay”. OK!

Cum o mai duc tinerii condamnaţi în lotul „Mega-ţeapa românească de pe ebay”. OK!

27 Iul 2011   •   08:41
Cum o mai duc tinerii condamnaţi în lotul „Mega-ţeapa românească de pe ebay”. OK!

Nu au trecut nici doua saptamani de la mega-operatiunea FBI-DIICOT-SRI-Jandarmeria Romana de "spargere' a unei retele de infractori cibernetici, in urma careia s-au efectuat 117 perchezitii la diverse locatii din Romania si au fost arestate peste 70 de persoane. Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein a sustinut o conferinta de presa, laudand efortul comun al anchetatorilor americani si romani in depistarea si retinerea celor care au inselat increderea unor americani, vanzandu-le masini si alte bunuri fictive, folosindu-se de identitati false.

Dupa cum s-a relatat in presa din SUA si cea din Romania, mai multi membri importanti ai retelei formata, in principal, din moldoveni, romani si americani si a carei demantelare a inceput inca din mai 2010, sunt deja condamnati, dar se afla, inca, in libertate, fiind declarati fugari si urmariti international. Intre acestia, romanul Marian Cristea.

Din lotul Cristea (condamnati in urma cu doua luni) a facut parte si americanul Jason Eibinder, din Miami (Sunny Isles), Florida. Ca si Cristea, are 22 de ani.

Eibinder a fost (?) o "sageata'. Rolul sau era de a ridica banii trimisi de clientii naivi. Isi retinea 20% si expedia restul acolitilor sai din Romania si Moldova.

Tanarul si-a recunoscut faptele si a primit o sentinta relativ blanda: urmeaza sa petreaca 3 ani intr-o inchisoare federala, fiind obligat si la plata unor daune de peste 300.000 de dolari catre victimele sale.

Pana una-alta, insa, Eibinder traieste pe picior mare, dupa cum o dovedesc postarile pe pagina sa de Facebook. Se "caleste' pentru a face fata mai bine regimului de detentie, tinand-o tot intr-o petrecere. Iar in urma cu doar cateva zile, s-a fotografiat tinand in maini si in poale cateva zeci de bancnote de 100 de dolari. In fotografie, zambeste cu subinteles si face cu ochiul. Iar comentariul sau: "De-abia mi-am facut incalzirea. O sa revin in curand!'

Intre cei 238 de prieteni pe Facebook ai lui Eibinder se numara Alexandru Loboda, Dima Turcanu, Eduard Olarita (posibil aceeasi persoana sau ruda cu Adrian Olarita, condamnat in lotul Cristea – Eibinder), Maria Garabajiu, Maria Spatari, Cristina Mereacre, Tolea Bisericanu, Veronica Virlan si... Marian Cristea, care are postari recente pe Facebook. Eduard Olarita si Marian Cristea sunt si ei prieteni pe Facebook.

Cristea pare sa aiba preocupari cat se poate de onorabile, intrucat a trecut la ariile sale de interes Fondul de Ajutorare pentru Haiti (Haiti Relief Fund) si Habitat pentru Umanitate Cluj, impartasindu-le prietenilor un link catre un blog dedicat pasionatilor de flori. Ultima sa postare pe Facebook este din 11 iunie 2011.

×