x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să-ţi alegi un câine şi ce rasă se dresează mai uşor

Cum să-ţi alegi un câine şi ce rasă se dresează mai uşor

24 Sep 2012   •   08:24
Cum să-ţi alegi un câine şi ce rasă se dresează mai uşor

Atunci cand ne decidem sa ne luam un caine este foarte important sa tinem cont de cateva reguli bine stabilite. Exista anumite rase de caini care pot fi dresate mai usor. Un lucru esential atunci cand educi un patruped este ca trebuie sa il inveti ca tu esti liderul, si nu el. Instructorul dresor, Robert Caraman, a precizat, pentru RTV.NET, cateva reguli pe care este bine sa le puneti in aplicare, daca vreti sa va intelegeti bine cu animalul dumneavoastra de companie.

"Primul lucru cu care trebuie sa va ganditi in momentul in care va hotarati sa va alegeti un catel este ca veti face alegerea aceasta pentru urmatorii 15 ani, deoarece aceasta este durata medie de viata a unui caine. Intotdeauna oamenii vad achizitia unui catel ca pe ceva rapid, ca pe un mic moft. Daca va doriti un caine de rasa, cel mai sigur este sa-l cumparati de la o canisa autorizata. Evitati astfel sa alegeti un catel cu probleme medicale", a declarat, pentru RTV.NET, dresorul Robert Caraman.

Atunci cand va hotarati ce rasa de caine sa va luati este foarte important sa acordati timp dresajului. Exista un clasament international al raselor care pot fi dresate mai usor.

Vezi care sunt rasele care pot fi dresate mai repede si mai usor pe RTV.NET

×
Subiecte în articol: caine rasa dresaj