x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAB, nou termen în dosarul "Telepatia". Şedinţa de judecată a fost suspendată, dezbaterile vor fi reluate marţi, începând cu ora 10:00

CAB, nou termen în dosarul "Telepatia". Şedinţa de judecată a fost suspendată, dezbaterile vor fi reluate marţi, începând cu ora 10:00

04 Aug 2014   •   07:57
CAB, nou termen în dosarul "Telepatia".  Şedinţa de judecată a fost suspendată, dezbaterile vor fi reluate marţi, începând cu ora 10:00
UPDATE 22:01 - Şedinţa de judecată a fost suspendată, dezbaterile vor fi reluate mâine, începând cu ora 10.

UPDATE 21:22 Judecătorii resping în serie cererile apărătorilor lui Dan Voiculescu de sesizare a Curţii Constituţionale, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Curţii Europene de Justiţie. 

UPDATE 21:02 Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a solicitat sesizarea Curţii Europene de Justiţie cu privire la cererea sa de schimbare a încadrării juridice a lui Dan Voiculescu, de la spălare de bani la tăinuire.

UPDATE 20: 51
Avocatul Maria Vasii solicită un nou termen de judecată pentru audierea Cameliei şi Corinei Voiculescu, pentru a da posibilitatea exprimării punctului de vedere a acestora cu privire la caracterul licit al activelor primite prin donaţie de la tatăl lor.

UPDATE 20:43
Recuzarea completului a fost respinsă. Încep dezbaterile pe apel.

UPDATE 20:03 Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a solicitat recuzarea completului de judecată. Motivul contestării este reprezentat de faptul că solicitarea de suspendare a procesului şi de sesizare a Curţii Europene de Justiţie, privind concordanţa dintre legislaţia românească şi cea europeană, cu referire la punerea sub sechestru, a fost judecată de acelaşi complet care a instituit sechestrul la termenul anterior al procesului.

UPDATE 20:03 Judecătorii au respins şi cererea de suspendare a procesului şi de sesizare a Curţii Europene de Justiţie.

UPDATE 19:46 - Instanţa a resprins şi solicitarea de suplimentare a probatoriului prin înscrisuri de la Curtea de Conturi şi efectuarea unei expertize contabile.

UPDATE 19:40 -
Completul de judecată a respins şi cererea de audiere a lui Traian Băsescu, cel care în calitate de primar al Capitalei, a dat avizele de construcţie clădirii turnului Intact.

UPDATE 19:39
- Judecătorii au respins şi o altă cerere a avocaţilor apărării, cea care privea expertizarea tehnică a clădirilor ICA

UPDATE 19:32 Şi audierea lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a fost respinsă de completul de judecată.

UPDATE 19:24 - Completul de judecată a respins şi cererea formulată de avocaţii apărării privind audierea funcţionarilor Agenţiei Domeniilor Statului, cei care declaraseră că privatizarea ICA s-a efectuat  în conformitate cu legile în vigoare la data acestui proces.

UPDATE 19:20
- Completul de judecată a respins cererea formulată de avocaţii apărării de audiere în calitate de martor a lui Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii. Lui Cioloş i se impută constituirea ministerului pe care la condus ca parte civilă în dosar, fără a fi primit aviz din partea departamantului Juridic şi admiterea prejudiciului calculat de experţii DNA, şi nu de departamentul Economic al ministerului, şi a modului în care s-a făcut înregistrarea acestuia în evidenţele contabile.

UPDATE 16:37
- Procurorul a cerut instanţei respingerea tuturor cererilor formulate de către avocaţii apărării.

UPDATE 15:37
- Avocatul Maria Vasii a solicitat suspendarea procesului şi sesizarea Curţii Europenă de Justiţie invocând neconcordanţa existentă între legislaţia română şi cea europeană cu privire la dispunerea măsurii sechestrului.

UPDATE 15:07
- Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a solicitat audierea de către instanţă a 14 martori, care pot oferi clarificări suplimentare asupra cauzei dezbătute.
Printre martorii a căror audiere a fost solicitată de avocatul Gheorghiţă Mateuţ se găseşte şi Traian Băsescu, care, în calitate de Primar al Capitalei, este cel care a oferit autorizaţia de construcţie pentru turnul Intact.

De asemenea, Mateuţ  a solicitat instanţei audierea lui Ilie Sârbu, persoana care poate oferi informaţii despre modul de realizare a proceselor de privatizare desfăşurate în România, in aceeaşi perioadă în care s-a făcut şi privatizarea ICA,  aspectele tehnice şi de drept ale acestora fiind reglementate de numeroase Hotărâri de Guvern emise în perioada ministeriatului său la Agricultură.

UPDATE 14:37 - Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că "sunt foarte mulţi oameni care se bucură când cineva este într-o dificultate. Din motive de invidie, răutate sau concurenţă în afaceri".

"Constat că în România există foarte multă lume care se bucură de răul altora. Poate ar fi momentul ca noi, românii, după ce vom scăpa şi de Băsescu, , în decembrie, să începem să ne bucurăm şi de bucuriile altora", a mai spus Dan Voiculescu.

UPDATE 11:35
- Înainte de începerea şedintei, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a spus că va solicita instanţei realizarea de către Curtea de conturi a unui audit referitor la modul în care s-a efectuat privatizarea ICA. La dosar există o lucrare a Curţii de conturi care a stabilit corectitudinea acţiunii de privatizare.

UPDATE 11:00
- Dan Voiculescu a sosit la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE 10:45
- Sorin Pantis, coinculpat în dosarul Telepatia, a declarat inaintea şedinţei de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti că "acest proces abia incepe, de acum se poate afla adevărul".

Pantiş a făcut referiri la expertiza DNA numind-o "o aberaţie economica, cu minciuni falsuri, care arată incompetenţa incredibilă". El a spus că preţul pentru ICA a fost corect, s-au cumpărat acţiuni, iar activele aveau în spate datorii.

La  aşa-zisul prejudiciu, de pildă, s-au luat în calcul două terenuri asupra cărora ICA nu avea drept de proprietate.

Judecătoarea nou intrată în complet a refuzat o expertiză, aşa cum fusese admis iniţial de instanţă. Pantiş a spus că speră să se admită acum cerea pentru o expertiză corecta, nu aberaţiile servite de DNA.
.......................................

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti reiau astăzi dezbaterile în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care inculpat este şi preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Astăzi, urmează ca instanţa să-i audieze pe ultimii doi inculpaţi din acest proces, Jean Cătălin Sandu şi Vlad Nicolae Săvulescu, şi vor fi luate în dezbatere cereri de schimbare de încadrări ale faptelor inculpaţilor.

La ultimul termen al procesului din 1 iulie, avocaţii lui Dan Voiculescu au încercat să obţină înlocuirea celor doi judecători care se ocupă de acest dosar, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, însă cererile lor de recuzare au fost respinse. Tot atunci, Dan Voiculescu a fost audiat de judecători, el susţinând în instanţă că nu sunt probe directe sau indirecte care să îl incrimineze în dosarul ICA şi că procurorul de caz de la DNA a intimidat martorii în timpul anchetei. Între timp, Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş au depus separat cereri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care solicitau mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară, invocând presiunea mediatică asupra acestui dosar şi lipsa de imparţialitate a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Cum cererile de strămutare au fost respinse de instanţa supremă, dosarul se reia astăzi la Curtea de Apel Bucureşti.

Joi, preşedintele fondator al Partidului Conservator a declarat că astăzi, 4 august, la Curtea de Apel Bucureşti nu va fi ultimul termen în dosarul "Telepatia" şi cu atât mai puţin pronunţarea unei sentinţe.

"Luni nu este vorba de pledoarie finală. Este o o greşeală iarăşi de interpretare. Nu ni s-a cerut pledoarie finală pentru luni. Eu înţeleg foarte bine că unii se grăbesc. Trebuie neapărat Voiculescu condamnat până în decembrie. M-am tot gândit la motiv. Motivul este legat de faptul că în noiembrie pleacă Băsescu şi nu vrea să plece până nu mă vede condamnat. Ok. O să vedem", a afirmat Dan Voiculescu.

×