x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel Bucureşti - Procesul "spionilor" începe astăzi

Curtea de Apel Bucureşti - Procesul "spionilor" începe astăzi

de Violeta Fotache    |    20 Apr 2007   •   00:00

Procurorii DIICOT au trimis miercuri seară instanţei de judecată o parte a dosarului privatizărilor. Primul lot al "spionilor" este format din trei persoane: consultantul internaţional Stamen Stantchev, Mihai Dorinel Mucea, adjunct al şefului OPSPI din cadrul Ministerului Economiei şi Mihai Radu Donciu, consilier al ministrului Comunicaţiilor.

Procurorii DIICOT au trimis miercuri seară instanţei de judecată o parte a dosarului privatizărilor. Primul lot al "spionilor" este format din trei persoane: consultantul internaţional Stamen Stantchev (foto), Mihai Dorinel Mucea, adjunct al şefului OPSPI din cadrul Ministerului Economiei şi Mihai Radu Donciu, consilier al ministrului Comunicaţiilor.

Stancev este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi spionaj, iar ceilalţi doi de aderare şi sprijinire a acestui grup şi de trădare prin transmitere de secrete. Pentru Vadim Benyatov şi celelalte persoane suspectate în "dosarul privatizărilor", procurorii au dispus disjungerea şi cercetarea separată a acestora. Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Public, din materialul probator rezultă că activitatea infracţională a inculpaţilor trimişi în judecată s-a concentrat pe obţinerea de date şi informaţii confidenţiale referitoare la privatizarea unor societăţi strategice româneşti din domenii, precum cel energetic sau de comunicaţii. "Grupul extern" s-a ocupat prin "activităţi specifice" de "culegerea de informaţii" cu privire la strategiile de privatizare pentru perioada 2005-2008. Culegerea de informaţii avea drept "ţintă" cunoaşterea datelor şi informaţiilor confidenţiale existente cu privire la toţi ofertanţii înscrişi în cursă, "în scopul fie al direcţionării în sensul dorit de grupul extern a rezultatelor evaluării comisiilor de negociere ori de selectare a ofertanţilor, fie al facilitării selectării unei anume oferte, în detrimentul alteia", se arată în comunicatul Parchetului. Procesul va începe azi la Curtea de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator