x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel ia Tribunalul la întrebări

Curtea de Apel ia Tribunalul la întrebări

de Violeta Fotache    |    13 Iun 2009   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis ieri să întrebe Tribunalul ce complete de judecată asigurau permanenţa în perioada în care Sorin Ovidiu Vântu a fost judecat la această instanţă, precum şi care au fost motivele pentru care în timpul acestui proces s-au schimbat de mai multe ori completele de judecată.



Solicitarea CAB către Tribunal pentru a i se comunica răspunsurile la aceste întrebări i-a indignat pe avocaţii omului de afaceri. La 18 noiembrie 2008, Tribunalul l-a achitat pe S.O. Vântu pentru fals în declaraţii şi uz de fals, în dosarul privind constituirea Băncii Internaţionale de Dezvoltare (BID), după ce Judecătoria Sectorului 1 îl condamnase la doi ani de închisoare şi plata unei sume de bani.

Omul de afaceri nu s-a prezentat nici ieri la proces, pe motiv că adresa din mandatul de aducere ce a fost emis pe numele lui a fost greşită (Strada Paris, din Bucureşti), domiciliul lui S.O. Vântu nefiind la adresa din citaţie. Considerând audierea acestuia absolut necesară, Curtea a decis să-l citeze din nou cu mandat de aducere pentru data de 18 septembrie, la două adrese, una pe Strada Radarului din Bucureşti şi una în comuna Corbeanca.

×
Subiecte în articol: observator