x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Conturi asteapta alegerile

Curtea de Conturi asteapta alegerile

01 Mai 2004   •   00:00

Primarii sunt si ei "acoperiti" Umbrela Curtii de Conturi nu lasa descoperite nici primariile, carora aceasta institutie nu le va trece pragul pana in toamna.

Primarii in functie, indiferent cat au inca lcat legile pot candida la un nou mandat. Nimeni nu va afla daca ei s-au priceput sau nu sa administreze eficient banii publici. Politicienii din Bistrita-Nasaud aflati in functii administrative pot sta linistiti. Nici una dintre concluziile Curtii de Conturi, institutie care a verificat activitatea lor din 2003, nu va ajunge la urechile opiniei publice sau ale adversarilor politici. Potrivit unei sugestii venite de la centru, in timpul campaniei electorale, Curtea de Conturi intra in silentio stampa.

Titus Pastean, presedintele Curtii de Conturi Bistrita-Nasaud, a declarat ca nu exista un document scris care sa interzica furnizarea informat iilor de interes public. La o instruire care a avut loc la Buzau, tuturor responsabililor din teritoriu li s-a transmis sfatul de a nu implica institutia in dispute politice. Asa se face ca, desi controlorii Curtii de Conturi au finalizat verificarile la Consiliul Judetean si au acordat descarcarea de gestiune institut iei, concluziile raportului sunt tinute secrete.

Mai multe partide din opozitie l-au acuzat pe presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu, ca a cheltuit banii publici intr-un mod discutabil si i-au cerut sa prezinte un raport asupra licitatiilor organizate. Pentru a iesi basma curata, Marinescu le-a fluturat tuturor prin fata documentul care arata descarcarea de gestiune venita din partea Curtii de Conturi.

×
Subiecte în articol: observator conturi