x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Conturi, în control

Curtea de Conturi, în control

27 Iun 2009   •   00:00

Administraţia Lacuri şi Parcuri Bucureşti avea, la 18 iunie, datorii de 127.602 lei (circa 30.000 de euro) către mai multe case de avocatură care reprezintă administraţia în diverse procese, şi a plătit, în acest an, facturi de doar 11.377,58 de lei, conform unui raport al Curţii de Conturi.



Potrivit raportului scris în urma unor controale ale Curţii de Conturi la ALPAB, s-a constatat că adminstraţia a contractat servicii de asistenţă juridică al căror obiect se suprapune cu atribuţiile de serviciu ale angajaţiilor instituţiei subordonate municipalităţii. Astfel, ALPAB a preferat să încheie trei contracte cu case de avocatură cărora le plăteşte 100 euro pe oră de avocat, în loc să folosească serviciile celor cinci persoane care erau ca angajate în postul de consilier juridic şi plătite între 2.205 şi 3.270 lei pe lună.

În urma constatărilor de la control, Curtea de Conturi cere conducerii ALPAB "luarea măsurilor legale în vederea eliminării cheltuielilor neeconomicoase şi ineficiente angajate prin contracte de asistenţă juridică". Un alt aspect observat de Curtea de Conturi la ALPAB a fost angajarea a 12 persoane, cu încălcarea normelor legale, care prevăd un concurs de anunţat atât la Inspectoratul Teritorial de Muncă, cât şi la Primăria Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator