x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea Supremă din Anglia a cerut executarea silită a prinţului Paul de România

Curtea Supremă din Anglia a cerut executarea silită a prinţului Paul de România

06 Oct 2010   •   00:00
Curtea Supremă din Anglia a cerut executarea silită a prinţului Paul de România
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Conform cotidianului Adevărul, Curtea Supremă din Anglia a cerut executarea silită a prinţului Paul, pentru o datorie de peste 2 milioane de euro, magistraţii englezi hotărând ca toate bunurile şi proprietăţile din Anglia, Ţara Galilor şi România, deţinute de prinţul Paul şi de prinţesa Lia, să poată fi folosite, dar nu pot fi vândute.

Înalta Curte de Justiţie, divizia Queen's Bench, a decis, pe 2 iunie 2010, că prinţul Paul şi prinţesa Lia îi sunt datori lui Marco Houston peste 2 milioane de euro.

Instanţa a emis un titlu executoriu şi un ordin de indisponibilizare a bunurilor deţinute de cuplul princiar.
Astfel, Paul de România nu are voie să vândă sau să diminueze valoarea bunurilor şi proprietăţilor pe care le deţine în Anglia, Ţara Galilor şi România. Sub această interdicţie se află şi vila deţinută de cuplul princiar în Bucureşti, pe strada Alexandru Phillipide, acţiunile la o societate comercială dar şi banii din conturile bancare.

Dacă nu respectă interdicţiile, prinţul Paul ar putea fi amendat sau chiar arestat, iar bunurile i-ar putea fi sechestrate. Judecătorii le-au permis prinţului Paul şi prinţesei Lia să folosească, săptămânal, suma de 2.000 de lire sterline.
Pentru recuperarea datoriei,  Marco Houston a angajat un executor judecătoresc din România.

Purtătorul său de cuvânt al Prinţului Paul de România a negat toate informaţiile, precizand că, de fapt, Marco Houston este cel dator Prinţului Paul, cu peste 2 milioane de lire sterline.

Marco Houston, editor la publicaţia Royalty Monthly, nu este la primul conflict cu membrii familiei regale româneşti. În 2004 el a fost dat în judecată de principele Radu pentru calomnie. Conflictul s-a stins, însă, după ce englezul şi-a cerut scuze în instanţă şi a admis că a publicat informaţii neadevărate.

×
Subiecte în articol: observator