x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur de 4,6 pe scara Richter, în Vrancea

Cutremur de 4,6 pe scara Richter, în Vrancea

30 Sep 2010   •   00:00
Cutremur de 4,6 pe scara Richter, în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter s-a produs în jurul orei 8.30 în zona Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri şi s-a simţit în Galaţi, Bucureşti, Constanţa, dar şi la Bacău.

Vezi evolutia cutremurului pe inregistratorul seismic

Mişcarea seismică a avut loc la 8.31 , a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului. Mărmureanu, a declarat la Antena3 că sesimul este unul banal.

România a fost "zguduită" de patru cutremure de magnitudine mică, în ultima săptămână, informează Institutul Român de Seismologie Aplicată. Specialiştii au avertizat, în urmă cu o săptămână, că în perioada 24-28 septembrie se va produce un seism catastrofal, veste care a panicat mii de români.

În plus, Institutul de Geofizică S.I.Subbotin de pe lângă Academia de Ştiinţe a Ucrainei a prognozat că mai multe cutremure de pământ vor zdruncina în timpul apropiat teritoriul ucrainean, principala ameninţare venind din regiunea seismică Vrancea. Cutremure de acest gen au avut loc în 1940, 1977, 1986 şi 1990, au spus la acea dată specialiştii ucrainienii.

Reprezentanţii institutului din Ucraina au fost însă contrazişi de Directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, prof. dr. Gheorghe Mărmureanu, care s-a declarat surprins de afirmaţiile ucrainenilor. "Cei de acolo vor să facă, rapid, bani. Mă surprind, mai ales că m-am întâlnit cu ei acum două săptămâni", a declarat Mărmureanu.

×
Subiecte în articol: observator