x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremurător - Băieţelul dispărut a fost gasit mort

Cutremurător - Băieţelul dispărut a fost gasit mort

de Paula Anastasia Tudor    |    Adriana Oprea-Popescu    |    23 Ian 2008   •   00:00
Cutremurător -  Băieţelul dispărut a fost gasit mort

Bulai Mihai Bogdan, copi­lul de 9 ani dispărut pe 13 ianuarie a.c. din comuna Poarta Albă, Con­stanţa, a fost găsit fără suflare ieri, în jurul orei 17:30.

Bulai Mihai Bogdan (foto), copi­lul de 9 ani dispărut pe 13 ianuarie a.c. din comuna Poarta Albă, Con­stanţa, a fost găsit fără suflare ieri, în jurul orei 17:30. Conform purtă­torului de cuvânt al IPJ Constanţa, Radu Croitoru, un inginer de la ferma nr. 6 – situată la aproxi­ma­tiv 4 km de Poiana şi 3 km de Va­lul lui Traian – a găsit copilul în­gheţat, cu fesul tras bine pe cap, pro­babil în încercarea de a se încălzi.

 

PE CÂMP. Băiatul se afla într-o solă de grâu, la aproximativ 4 km de locul în care fusese văzut ultima oară de doi fraţi care au informat apoi poliţiştii. În după-amiza zilei de 13 ianuarie, ziua dispariţiei, băiatul fusese văzut mai întâi de doi ciobani de la o stână, pe drumul de pe malul canalului. A doua şi ultima oară, Bogdan a fost văzut, în jurul orei 15:00, trecând pe un drum pietruit pe lângă o fermă situată la aproximativ 500-600 de metri de intrarea în Poiana. Se pare că ulterior el a părăsit acest drum, deoarece cadavrul lui a fost găsit pe câmp.

La prima vedere nu au fost constatate urme de violenţă. Poliţiştii care s-au ocupat de căutarea băia­tului susţin că zona respectivă fu­sese periată de jandarmi miercuri (n.r. – toate operaţiunile de căutare sunt însă coordonate de Poliţie) şi că toate fermele din zonă au fost veri­ficate. Mai mult decât atât, luni, 21 ianuarie, copilul dispărut fusese căutat şi cu un elicopter. “Părinţii au semnalat la Poliţie dispariţia băiatului după 26 de ore. Probabil că atunci el era deja mort”, a spus unul dintre poliţiştii implicaţi în căutările copilului, în încercarea de a se disculpa.

 

CHIAR VĂ PASĂ? Ieri, Poliţia Română şi-a prezentat bilanţul de activitate pe 2007. La eveniment, din partea Parchetului General a participat, la masa prezidiului, şi procurorul Marius Iacob, cel care a mobilizat, vreme de două luni de zile, sute de poliţişti, jandarmi şi scafandri, în căutarea presupusului cadavru al Elodiei Ghinescu, avocata dispărută din Braşov la 30 august 2007. Despre copiii dispăruţi, nici o vorbă. Nici o aluzie, aruncată măcar în treacăt, aşa, ca să ne dăm seama că şi căutarea şi găsirea lor fac parte din activitatea Poliţiei Române. Nu şi-au găsit locul nici printre procentele prezentate în slide de chestorul Gheorghe Popa, şeful IGPR (mereu sub deviza “infrac­ţionalitate în scădere”), nici în discursul de o oră ţinut de Cristian David, ministrul de Interne. Cu atât mai puţin în scurta alocuţiune a procurorului Marius Iacob. Cui îi pasă de copiii dispăruţi? Şi pe cine afectează moartea unui copil care a murit cu zile?

  

VORBE-N VÂNT. Speech-ul ţinut ieri de Cristian David în faţa şefilor de inspectorate judeţene de poliţie se încheie cu următoarea tiradă: “Trebuie să încheiem (n.r. – sic!) acest proces prin construirea unei poliţii care să se bazeze pe încrederea şi respectul cetăţenilor, o poliţie care să fie şi riguroasă, dar şi viguroasă, o poliţie care să devină un partener al comunităţi (n.r. – sic!), poliţiştilor revenindu-le rolul de a acţiona cu profesionalism şi integritate, în aşa fel încât percepţia populaţiei cu privire la poliţist să se modifice substanţial, aceştia transformându-se într-un prieten real şi veritabil al cetăţea­nului.” Pentru Bulai Mihai Bogdan, un băieţel de 9 ani care s-a rătă­cit şi a murit de frig, nu mai contează acum nici rigurozitatea, nici vigoarea Poliţiei Româ­ne. Nici nu s-a făcut parastasul de un an pentru Roxana Iakab, fetiţa de 5 ani dispărută din Hoghiz (Bra­şov), care a fost găsită moartă într-o fermă prin care poliţia “făcuse cer­ce­tări”, şi un alt copil rătăcit e găsit într-o zonă “periată” de oamenii legii. (Paula Tudor, Adriana Oprea)

×
Subiecte în articol: observator