x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacian Cioloș cere o dezbatere de urgență a cazului Navalnîi în Parlamentul European

Dacian Cioloș cere o dezbatere de urgență a cazului Navalnîi în Parlamentul European

18 Ian 2021   •   11:08
Dacian Cioloș cere o dezbatere de urgență a cazului Navalnîi în Parlamentul European

Președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș, a solicitat o dezbatere de urgență în cazul arestării lui Alexei Navalnîi în Parlamentul European.

„Arestarea lui Alexei Navalnîi este un gest laş al regimului condus de Vladimir Putin care nu poate rămâne fără urmări. Am cerut o dezbatere de urgenţă a acestui caz revoltător în Parlamentul European, pentru că este nevoie de mai mult decât de solidaritate în acest moment. Navalnîi şi-a expus acum câteva săptămâni, după o investigaţie proprie, criminalii care l-au otrăvit şi care umblă liberi în Rusia în timp ce el este arestat. Acest lucru este inacceptabil", a scris Cioloş pe Facebook.

Alexei Navalnîi a fost reținut, duminică seară, la punctul de control al pașapoartelor de pe aeroportul Șeremetievo din Moscova. Acesta a revenit în Rusia din Berlin, unde a fost internat din luna august după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic Noviciok.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi, transmite Reuters.

×