"În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro, inculpaţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar", se arată într-un comunicat al DNA.
--------------------------------
Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu, este audiat, la această oră, la sediul DNA, după ce ieri procurorii au descins în locuinţa acestuia, dar şi la sediul societăţii de asigurări, în dosarul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti aflaţi în arest preventiv.
Adamescu nu a făcut declaraţii presei.
"În cursul zilei de 21 mai, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează percheziţii domiciliare în 9 locaţii - sedii ale unor societăţi comerciale -, precum şi la domiciliul unei persoane fizice, toate situate în Bucureşti. În cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane, pe lângă cei patru judecători faţă de care s-a dispus măsura arestării preventive, de către Curtea de Apel Bucureşti", se arată în comunicatul DNA.
Procurorii suspicionează faptul că Adamescu ar fi oferit mită judecătorilor pentru a scăpa societatea Astra Asigurări de un proces de insolvenţă.
Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de procurorii DNA că au primit mită de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, au fost arestaţi pentru 30 de zile, potrivit unei decizii de marţi a Curţii de Apel Bucureşti.
CAB a admis propunerea de arestare preventivă formulată de DNA pentru Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, însă decizia nu este definitivă, iar cei patru judecători au făcut contestaţie.
Potrivit DNA, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani, bunuri, servicii în scopul de a îndeplini/a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale.
Citește pe Antena3.ro