x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu, invinuit de escrocherie mediatica

Dan Diaconescu, invinuit de escrocherie mediatica

06 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

"Exista un om de televiziune care incearca sa lege si institutia si pe mine ca persoana de acest incident. Cred ca acestui tip de escrocherie mediatica trebuie sa i se puna capat", a spus primarul general, prezentand relatia economica a Capitalei cu firmele lui Erbasu.
ION ALEXANDRU, LUCIAN FLOREA

Primaria Capitalei, ca beneficiar, si grupul de firme Erbasu - Elsaco, ca prestator, au incheiat in urma cu aproape un an patru contracte in baza unei licitatii internationale, pentru instalarea de contoare de scara pe patru loturi din Bucuresti. Valoarea totala a contractelor se ridica la peste 261 de miliarde de lei, Primaria platind un avans de 15%, adica aproape un milion de euro. Pentru a primi avansul, grupul Erbasu a fost creditat prin scrisori de garantie bancara emise de Banc Post. Scrisorile de garantie acopereau valoarea avansului pana la data cand banii trebuiau restituiti, adica 7 aprilie a.c., data la care garantia bancara a expirat.

BALANTA. "In total, noi aveam de recuperat 39 de miliarde de lei, reprezentand avansul acordat, insa grupul Erbasu - Elsaco a restituit aproximativ 8,9 miliarde de lei. Plata s-a facut prin intrari de facturi in contabilitate, la 23 iunie a.c.", sustine Basescu. Primarul Capitalei mai sustine ca, desi nu si-a achitat datoria catre municipalitate, Erbasu s-a prezentat la Primarie de mai multe ori pentru a mai cere alte sume. "Neexistand scrisori de garantie bancara incheiate dupa 7 aprilie, Primaria nu putea sa acorde legal vreun ban prestatorului", a mai adaugat primarul general.

In prezent, grupul Erbasu - Elsaco mai trebuie sa instaleze contoare in aproximativ 300 de scari de bloc pentru a recupera intarzierea lucrarilor. Totusi, in ultima perioada s-a accelerat ritmul contorizarilor, fapt pentru care Primaria nu doreste sa rezilieze contractul cu Erbasu - Elsaco.

AUDIERI. Ultimele rude ale lui Erbasu audiate ieri la Parchetul General au fost fratii defunctului, Zoica si Stefan Erbasu. La iesirea de la audieri, cei doi au declarat ca nu cred in varianta sinuciderii si ca sunt foarte suparati pe anchetatori ca au facut publice imaginile tragediei de la Snagov. "Anchetatorii si medicii legisti semanau cu spectre ale mortii care topaiau in jurul cadavrului si-l trageau de degete", a declarat Stefan Erbasu. Tot ieri, procurorii l-au audiat si pe omul de afaceri Cristian Tantareanu.
×
Subiecte în articol: observator erbasu