x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Diaconescu şi-a anunţat participarea la licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă

Dan Diaconescu şi-a anunţat participarea la licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă

18 Feb 2013   •   18:51
Dan Diaconescu şi-a anunţat participarea la licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Dan Diaconescu a anunţat că va participa la licitaţia pentru cumpărarea CFR Marfă, dar nu va spune înainte de anunţarea câştigătorului "în numele sau în baza căreia dintre firmele care se vor înscrie la licitaţie" va face acest lucru.

 
"Aş vrea să mă vedeţi drept câştigător al licitaţiei după ce se va semna contractul de privatizare. Nu mai vreau să fac acea procedură pe care eu am considerat-o cinstită, onestă, dar a fost interpretată ca o doză de naivitate, din partea domnului Ponta. S-a folosit de statul român, de pârghiile pe care le avea pentru a mă înlătura din licitaţie. El voia, cu tot dinadinsul, să îi dea lui Zaremba acel combinat", a declarat Diaconescu într-o conferinţă de presă organizată la Grupul PP-DD din Senat.
 
"La CFR, în continuare, mă voi lupta pentru poporul român să salvăm această companie, dar de data aceasta, repet, abia după ce o să îl vedeţi pe câştigătorul final, de abia după ce câştigătorul va semna contractul de privatizare cu domnul Ponta, doar atunci o să mă vedeţi pe mine lângă acel câştigător, în spatele lui sau în faţa lui. Este cert că voi participa, dar niciodată nu o să ştiţi în numele sau în baza căreia dintre firmele care se vor înscrie la licitaţie", a mai spus Diaconescu.
 
Liderul PP-DD crede că suma de 10 de milioane de euro cerută ca garanţie este una mare, dar destul de mică în comparaţie cu averea uriaşă pe care ar putea să o piardă poporul român.
 
Diaconescu spune că suma dorită de statul român în urma acestei privatizări, de 50 de milioane de euro, este egală cu valoarea a 25 de locomotive, în condiţiile în care cu această ocazie sunt vândute locomotive de câteva miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: dan diaconescu privatizare cfr marfa