x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Morega: Vreau ca DNA să nu mai facă jocurile Marelui Stăpân!

Dan Morega: Vreau ca DNA să nu mai facă jocurile Marelui Stăpân!

31 Mar 2009   •   00:00

Depunatul liberal Dan Ilie Morega cere Instanţei Supreme să nu mai tergiverseze dosarul în care a fost inculpat pentru fapte de corupţie de către DNA. "Este un dosar politic, fabricat. De asta nu vreau să se mai amâne, nu au ce să îmi pună în cârcă", susţine Morega. În urmă cu o săptămână, Instanţa Supremă a amânat, pentru a doua oară, dezbaterile în dosarul în care fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru şi Ilie Morega sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Dezbaterile în acest dosar vor fi reluate în 22 aprilie.



Deputatul gorjean este convins de nevinovăţia sa şi pentru că "cei 11 jurişti ai Comisiei Juridice din cadrul Senatului, chiar şi fostul preşedinte al Senatului Nicolae Văcăroiu, au ajuns la concluzia că este un dosar politic". Dan Morega susţine că totul se produce pentru că "DNA şi Parchetul fac jocurile politice ale Marelui Stăpân. Toată lumea ştie cine este. Eu îmi doresc ca aceste instituţii să intre în legalitate, să termine cu jocurile politice. Să ne judece odată pe toţi, să vedem dacă suntem vinovaţi şi să nu ne mai ţină în tensiunea asta".


Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe Paul Păcuraru, ministru al Muncii în perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, şi pe Dan Ilie Morega, membru AGA la societăţile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, ambii acuzaţi de fapte de corupţie. Potrivit procurorilor, în 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru - în acea perioadă ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse - că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj persoana indicată de Morega.

×
Subiecte în articol: observator