x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, despre Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

Dan Voiculescu, despre Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

17 Oct 2017   •   15:02
Dan Voiculescu, despre Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

Profesorul Dan Voiculescu anunta, in cea mai recenta postare de pe blogul sau, că astazi este Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei.

"Nu știu câtă lume știe că astazi este Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei. Natura umană face ca atunci când lor le este bine, majoritatea oamenilor să manifeste indiferență față de cei cărora nu le este bine.

Din nefericire, majoritatea populației din România cunoaște gustul sărăciei și ce este mai grav este că guvernele nu au găsit până acum instrumente care să ducă la reducerea numărului oamenilor care nu pot pune un ban deoparte pentru zile negre.

Voi propune actualului Guvern un set de măsuri care să ușureze viața celor aflați în nevoie. Pentru aceasta sunt necesare:

1. O evidență strictă pe cele 3200 de localități din România, cu populația care trăiește la nivelul pragului de sărăcie.

2. O evidență a celor care au capacitate de muncă și nu vor sau nu au unde să muncească (este importantă delimitarea riguroasă a celor două categorii).

După realizarea punctelor de mai sus de către Direcția Națională de Statistică și de alte autorități locale sau centrale, voi prezenta un plan cu un pachet de legi care să reducă sărăcia cu cel puțin 25% în următorii doi ani.

Cele de mai sus implică decizia politică și dacă ea nu va fi luată, istoria va marca această lipsă de interes și moralitate din partea politicienilor."

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu