x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, executat într-un proces politic

Dan Voiculescu, executat într-un proces politic

05 Aug 2014   •   21:46
Dan Voiculescu, executat într-un proces politic
Sursa foto: Intact Images

Regimul Băsescu impune hotărâri de judecată când vine vorba despre executarea adversarilor politici. Şi acest fapt s-a demonstrat, indiscutabil, în ultimele zile ale procesului ICA în care este implicat Dan Voiculescu. A fost un adevărat tur de forţă al completului de judecată desemnat să execute ordinele politice venite de la cel mai înalt nivel al regimului.

Nu contează că nu există probe care să dovedească într-un fel sau altul vinovăţia lui Dan Voiculescu, nu contează că infracţiunea de spălare de bani nu există, nu contează că procurorii au făcut presiuni asupra martorilor, contează doar îndeplinirea ordinului prin care statul de drept şi justiţia independentă a lui Traian Băsescu să-l condamne la închisoare pe Dan Voiculescu. Iar aceste ultime termene ale procesului în care este judecat fondatorul Trustului Intact dovedesc că este vorba despre un adevărat proces politic.

Ca într-o cursă contracronometru, şi luni, şi ieri, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti a respins pe bandă rulantă toate cererile formulate de avocaţii lui Dan Voiculescu. Ieri, la reluarea dezbaterilor, judecătorii au respins cererea avocaţilor privind un nou termen de judecată, precum şi cea de recuzare a completului de judecată. "Exista suspiciunea că imparţialitatea completului este afectată, doamna Preşedintă", şi-a susţinut cererea de recuzare, Gheorghiţă Mateuţ, unul dintre avocaţii lui Dan Voiculescu. De asemenea, Mateuţ a susţinut că nu există la dosar decizia de formare a completului şi de repartizare aleatorie. “Compunerea completului de judecată este ilegală. Tot ilegală este şi introducerea în calitate de parte civilă a Ministerului Agriculturii”, a mai spus avocatul Mateuţ.
Jurnalul Naţional

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia