x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul "Telepatia", amânat pentru 4 august. Judecătorii intră în concediu

Dosarul "Telepatia", amânat pentru 4 august. Judecătorii intră în concediu

07 Iul 2014   •   13:23
Dosarul "Telepatia", amânat pentru 4 august. Judecătorii intră în concediu
UPDATE 21:39 - Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au stabilit următorul termen în Dosarul "Telepatia" pentru 4 august, urmând să plece în concediu. În 4 august vor fi audiaţi şi ultimii doi inculpaţi, care nu au apucat să fie audiaţi în termenul de astăzi.

Până la acea dată, avocaţii pot să ceară schimbarea încadrării juridice pentru inculpaţi. În cazul preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, se va cere schimbarea încadrării juridice din spălare de bani în tăinuire, potrivit avocatului acestuia, Gheorghiţă Mateuţ.

UPDATE 13:40 - Dan Voiculescu a afirmat, după ce a dat declaraţii în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, că întrebările acestora au fost corecte şi pertinente. "Toate întrebările au fost corecte şi pertinente, fara niciun fel de încercare de a mă încurca. Judecătorii au vrut să ştie adevărul din 1991 până astăzi. Sper să am parte de o judecată dreaptă. Judecătorii au fost corecţi", a spus Dan Voiculescu.

Legat de faptul că una dintre acuzaţii, cea potrivit căreia şi-ar fi influenţat colegii pentru a obţine acţiuni ieftine la ICA, s-a prescris, Dan Voiculescu a precizat: "Prescrierea nu spune dacă am fost sau nu vinovat. Am cerut să fie judecat, vreau să se afle dacă sunt vinovat pentru că sunt om politic şi voi rămâne om politic".
.................................................

Dan Voiculescu este audiat la această oră, la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Agricole. Potrivit Antena3, preşedintele fondator al PC a spus că nu recunoaşte învinuirile care i se aduc şi că procurorul de caz a influenţat martorii.
 
De asemenea, Dan Voiculescu a mai spus că nu a fost chemat la audieri ca inculpat şi că nu sunt probe materiale împotriva sa. Totodată, mai spune Dan Voiculescu, din materialul probatoriu au dispărut 40 de volume, iar prejudiciul este fals.

Iată, mai jos, declaraţiile lui Dan Voiculescu:

''În primul rând doresc să vă spun că îmi menţin toate afirmaţiile anterioare. Nu recunosc învinuirile, ancheta penală desfăşurată de DNA a durat un an de zile. Nu am fost chemat niciodată să dau o declaraţie. Uitându-mă pe acte, eu eram inculpat din data de 11 iunie 2007. Deci eu fiind inculpat nu am fost chemat la audieri niciodată. Am fost chemat la sfârşitul anchetei şi nu mi se pare normal să nu fiu chemat să-mi spun punctul de vedere.

Am constatat cu stupoare că procurorul de caz influenţa martorii spunând că Voiculescu trebuie să fie vinovat. Declar că prejudiciul este fals. Declar că au dispărut 40 de volume din materilul probatoriu, la cercetarea penală. Declar că nu sunt probe materiale împotriva mea. Procurorul a intimidat martorii spunând că trebuie să iasă că sunt vinovat.

''Eu am fost acuzat de două infracţiuni. La Tribunal am cerut şi mi s-a aprobat să fiu judecat pentru amândouă. În sentinţa de la Tribunal se face referire doar la o acuzaţie. Doresc să fiu judecat acum pentru ambele. Eu am cerut continuarea procesului penal, chiar dacă s-a prescris. Faptul că s-a prescris nu înseamnă că sunt vinovat sau nu".


Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut astăzi la Curtea de Apel o repartizare aleatorie a dosarului, având în vedere că cei doi judecători care fac parte acum din complet au fost desemnaţi de Consiliul de Conducere al Curţii.

Gheorghiţă Mateuţ cere ca această solicitare să fie judecată de completul superior, conform regulamentelor. Cererea a fost respinsă în urmă cu puţin timp, tocmai de actualul complet.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu dosarul telepatia