x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daniel Morar: "Mona Pivniceru nu m-ar fi propus niciodată la şefia Parchetului General"

Daniel Morar: "Mona Pivniceru nu m-ar fi propus niciodată la şefia Parchetului General"

10 Oct 2012   •   22:55
Daniel Morar: "Mona Pivniceru nu m-ar fi propus niciodată la şefia Parchetului General"

Fostul procuror şef al DNA, Daniel Morar, a declarat miercuri, la TVR, că a fost opţiunea lui să nu se înscrie în cursa pentru funcţia de procuror general şi crede că nu ar fi fost propus niciodată de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru şefia Parchetului General.

Întrebat dacă ministrul Justiţiei l-a ţinut la distanţă de procedura de selecţie, Daniel Morar a răspuns: "Nu, nu m-a ţinut la distanţă. A fost opţiunea mea de a nu mă înscrie. Eu nu cred, eu ştiu că nu aş fi fost propus niciodată de doamna Pivniceru. Pentru că dânsa a avut de-a lungul anilor anumite poziţii faţă de activitatea DNA-ului, faţă de mine personal, aprecieri pe care putea să nu le facă, mai ales că era magistrat, şi le-a făcut în condiţiile în care nu ştia exact ce se întâmplă acolo. Apoi văd că cei care asigură acum coaliţia la guvernare şi care o susţin pe doamna Pivniceru în postura aceea de şef al Ministerului Justiţiei lansează atacuri frecvente asupra instituţiei DNA şi asupra mea personal. Ce aşteptări să am de la această instituţie? Îmi evaluez foarte bine şansele când mă lansez într-o provocare".

În opinia sa, procedura de selecţie a candidaţilor iniţiată de ministrul Justiţiei nu este transparentă în faza a doua, respectiv susţinerea proiectului de management, nefiind clare criteriile după care un candidat este evaluat.

Daniel Morar a precizat că nu i s-a propus o carieră politică şi nu îşi doreşte o asemenea carieră.

"Cred că niciodată un procuror care va ocupa funcţia de procuror şef DNA sau procuror general nu va scăpa de eticheta de a fi omul cuiva. Vrând, nevrând, la acest nivel, instrumentând dosare cu oameni politici, va apărea şi această etichetă. Important este ce faci, rezultatele, şi nu etichetele care se pun", a mai spus Morar.

×