x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dansez, deci exist!

Dansez, deci exist!

de Dana Ciobanu    |    11 Aug 2005   •   00:00
Dansez, deci exist!

Seara "Dialoguri gen... Callatis" a Festivalului de la Mangalia a adus pe scena juniori si seniori ai muzicii romanesti. Unii cu voce, multi cu dansatori.

Fara doar si poate, dialogurile muzicale ale celei de-a doua seri a Festivalului Callatis au fost dominate de coregrafie. Numarul de dansatori de pe scena-scoica a fost direct proportional cu talentul artistilor din muzica tanara, si anume, cu cat mai multi pe scena, cu atat mai putina voce. Exceptie de la aceasta regula a facut Andra.

CAVALERUL NELU. Publicul a putut urmari duete mai mult sau mai putin neasteptate: Body & Soul si Selena, Mirabela Dauer si Autentic, Andreea Banica si Laurentiu Duta, Nelu Ploiesteanu si Miki, Angela Similea si Ovidiu Komornyk, proaspatul posesor de placa pe Aleea Stelelor de mare din Mangalia. O parte din ele au fost inregistrate in studio, alta au fost improvizatie la fata locului. Spre exemplu, Nelu Ploiesteanu a fost nevoit sa invete "la moment" versurile unei melodii populare din Ardeal, pe care a cantat-o impreuna cu Andra, fiindca duetul pe care lautarul trebuia sa-l aiba cu Crina Matei a picat, actrita absentand de la Mangalia. De altfel, nea Nelu a fost cavalerul serii, interpretand melodii alaturi de patru doamne si domnisoare: Mirabela Dauer, Rocsana Marcu, Andra si Miki.

MARINELUL. Daca presedintele Traian Basescu a surprins prin prezenta sa, in calitate de spectator, la Callatis, Catalin Maruta a fost si mai si. Intr-un moment de inspiratie maxima, Catalin a cerut un tricou si o sapca de marinar, plus un colac de salvare, o barca si un microfon. L-a anuntat pe regizorul Cornel Diaconu ca are de gand sa-i faca o "vizita" lui Basescu si dus a fost! Camerele de luat vederi l-au urmarit pentru a transmite in direct momentul in care l-a invitat pe presedinte, in mod oficial, sa participe la Callatis Club, emisiunea pe care o modereaza dupa fiecare seara de festival, la Casa de Cultura din Mangalia. "Sa vedeti, dom’ presedinte, ce coruptie e in muzica romaneasca si ce probleme avem cu playback-ul!", striga Maruta, din barca. Basescu a fost surprins de invitatie, crezand initial ca este o gluma, dar a onorat invitatia lui Catalin. Doar ca n-a intrat in direct, din cauza ca s-a intarziat emisia, iar el n-avea timp sa astepte.

×
Subiecte în articol: observator