Stenogramele care au incendiat spatiul public, alimentand scenariul unei conspiratii criminale in tragedia de la Colectiv, PUN IN DISCUTIE SI ACTIVITATEA SERVICIULUI DE TRANSMISIUNI SPECIALE.
Colonelul STEFAN ENACHE este angajat al STS si afirmatiile de o deosebita gravitate puse in circulatie presupun ca au la baza informatii existente si vehiculate si in interiorul acestui Serviciu inclus in sistemul de securitate nationala.
Desi stenogramele alimenteaza suspiciuni asupra unor persoane cu functii de cel mai inalt rang din institutiile statului roman pana in acest moment nu exista pozitii oficiale sau puncte de vedere concludente menite sa elucideze afirmatiile colonelului STS.
Stefan Enache, prin atributiile de serviciu avea acces la comunicatiile intre institutii si demitarii statului roman. Nu exista insa nici un semnal ca autoritatile statului au inceput sa verifice afirmatiile celui care se afla din anul 1991 in punctul nodal de comunicatii din Palatul Victoria, conducand structura specializata pentru protectia comunicatiilor Guvernului ROMANIEI.
Surprinzator este ca nici conducerea STS nu a facut vreun demers public pentru a preciza pozitia Serviciului fata de gravitatea afirmatiilor colonelului Enache.
Interpretarea stenogramei poate sa indice si un comportament bizar al angajatului STS. Or , macar din acest punct de vedere, STS nu face precizari minime asupra expertizelor psihologice si evaluarilor care se fac la o perioada de sase luni in cazul ofiterilor cu sarcini operative.
Faptul ca generalul Opris, directorul STS, pastreaza tacerea asupra cazului Enache, adauga o raspundere in plus asupra acestui serviciu.
Lipsa de comunicare a STS poate fi interpretata si in sensul unei grave solidarizari sau complicitati cu ofiterul superior aflat in stare de arest.
SITUATIA GRAVA A SERVICIULUI DE TELECOMUNICATII SPECIALE IMPUN O ANALIZA SEVERA A ACTIVITATII SI SUSPENDAREA CONDUCERII SERVICIULUI PENTRU A NU AVARIA SI MAI MULT UN DOMENIU ESENTIAL AL SECURITATII NATIONALE.