x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De Crăciun, Papa îndeamnă la „simplitate” și „simțul dreptății”

De Crăciun, Papa îndeamnă la „simplitate” și „simțul dreptății”

25 Dec 2015   •   09:27
De Crăciun, Papa îndeamnă la „simplitate” și „simțul dreptății”

 Papa Francisc i-a îndemnat pe cei 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume să caute "simplitatea" şi "simţul dreptăţii" într-o societate "intoxicată de aparenţă şi narcisism", joi noapte, în Slujba din Ajunul Crăciunului, relatează AFP şi DPA.

"Într-o lume care este prea adesea dură cu cel păcătos şi moale cu păcatul, trebuie să cultivăm un puternic simţ al dreptăţii", a declarat papa argentinian, într-o scurtă predică în faţa a mii de credincioşi în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

"Într-o societate de multe ori iubitoare de consum şi distracţie, intoxicată de abundenţă şi de lux, de aparenţă şi narcisism, Dumnezeu ne cheamă la un comportament sobru, adică simplu, echilibrat şi coerent", a adăugat el cu ocazia acestei sărbători, care este cu Paştele una dintre cele două celebrări centrale ale creştinismului, notează France Presse.

Jorge Bergoglio, 79 de ani, era palid şi a vorbit cu o voce destul de scăzută după o gripă cu febră timp de mai multe zile. El a intrat în bazilică precedat de o procesiune de cardinali, ţinând în mână ferula - bastonul pastoral de argint cu o cruce, notează DPA.

Francisc a denunţat "o cultură de indiferenţă ce se termină prin a fi nemilos" şi a considerat că "ar trebui să înceteze toată frica" pentru creştini, datorită "luminii" ce este naşterea lui Iisus,"Mântuitorul nostru născut într-o iesle" la Betleem.

Sursa: AGERPRES

×