x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De trei ori decan

De trei ori decan

26 Mar 2004   •   00:00

Situatia tensionata de la Universitatea de Medicina „Carol Davilla" risca sa se repete si la UMF „Victor Babes" din Timisoara.

Nemultumirile din universitatea timisoreana sunt legate de faptul ca profesorul Dorin Bratu, care a indeplinit deja doua mandate de decan al Facultatii de Stomatologie, a fost ales pentru al treilea mandat de decan, dar al Facultatii de… Medicina Dentara.

Facultatea care nu exista

Este vorba de un tertip, sustin unele cadre didactice. In prezent, Facultatea de Medicina Dentara nu exista. Nici macar propunerea de schimbare a denumirii Facultatii de Stomatologie in Facultate de Medicina Dentara nu a aparut in Monitorul Oficial al Romăniei. De altfel, Facultatea de Stomatolgie din Timisoara nu s-a desprins din UMF si, ca atare, alegerea cadrelor de conducere (prodecan, decan) se supune normelor acesteia din urma, norme care sunt foarte clare, de altfel. Contestatarii alegerii lui Dorin Bratu ca decan sustin ca profesorul ar putea obtine un al treilea mandat in aceasta functie doar daca ar candida la una din facultatile particulare de profil din tara sau daca Facultatea de Stomatolgie din Timisoara ar deveni institutie privata.

Inginerii legislative

Rectorul UMF Timisoara, profesor Iosif Dragulescu, s-a lasat „ghidat" in acceptarea pentru a treia oara a lui Dorin Bratu ca decan de catre jurista universitatii, care l-a asigurat ca profesorul Bratu a devenit decanul unei facultati… „noi"! In consecinta, noul Senat al UMF „Victor Babes" a respins contestatiile care dezprobau alegerea lui Dorin Bratu ca decan. In prezent, contestatiile au ajuns la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, ca si la cele doua comisii de invatamănt ale Parlamentului Romăniei. Pozitia celui acuzat, profesorul Dorin Bratu, este simpla: „Am fost propus de altii si am fost votat in unanimitate".

„Nu poate indeplini decat doua mandate"

Deputatul de Timis Petru Andea, secretar al Comisiei de invatamănt din Camera Deputatilor, desi nu se pronunta in acest caz, crede ca „o persoana nu poate indeplini decăt doua mandate de decan, indiferent despre care anume institutie de stat ar fi vorba, mai ales ca legea face vorbire la persoana fizica, nu la institutii".

×
Subiecte în articol: observator decan dorin bratu