În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi relativ staţionare cu o uşoară tendinţă de creştere pe sectorul Gruia - Hârşova.
În ultimele 24 de ore, debitul Dunării pe secţiunea Baziaş a fost staţionar, având valoarea de 2.900 mc/s. În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia şi pe sectorul Bechet - Tulcea şi în uşoară creştere la Calafat.
Pentru luna noiembrie, hidrologii au estimat un debit maxim al Dunării de 4.100 mc/s şi unul minim de 2.400 mc/s.
Potrivit INHGA, în intervalul 17 - 23 noiembrie, debitele medii zilnice pe râurile interioare vor fi relativ staţionare, exceptând sfârşitul intervalului de prognoză, când vor fi în creştere pe râurile din jumătatea de vest a ţării, datorită precipitaţiilor lichide prognozate.
"Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele montane ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate şi a cedării apei din stratul de zăpadă", avertizează hidrologii.
În luna noiembrie 2024, hidrologii au estimat pentru râurile interioare un regim hidrologic la valori la valori cuprinse între 30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari (50-80%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, pe cursul Siretului şi pe unii afluenţi ai săi (Suceava, Moldova, Bistriţa, Putna), pe cursul Prutului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior, Vedea, Rm.Sărat, Bârlad şi Jijia.