x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Guvernul vrea să reducem poluarea

Decizie - Guvernul vrea să reducem poluarea

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se face din nou că îl interesează protecţia mediului. Tăriceanu a declarat ieri la începutul şedinţei de Guvern că va începe la nivelul administraţiei centrale şi locale mai multe acţiuni pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se face din nou că îl interesează protecţia mediului. Tăriceanu a declarat ieri la începutul şedinţei de Guvern că va începe la nivelul administraţiei centrale şi locale mai multe acţiuni pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Premierul a cerut în acest sens unor ministere să prezinte planuri de reducere a poluării. Tăriceanu a solicitat ministrului Economiei şi Finanţelor să prezinte Executivului un program pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon rezultate din încălzirea clădirilor în care funcţionează autorităţile administraţiei publice centrale şi locale.

De asemenea, Tăriceanu a cerut Ministerelor Mediului şi Transporturilor să elaboreze un program de aliniere a parcurilor auto ale administraţiei centrale, locale, ale agenţiilor guvernamentale şi societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat la parametrii de protecţie a mediului propuşi de Uniunea Europeană.

 

FĂRĂ MAŞINI PUTERNICE. Primul-ministru a solicitat ca maşinile cu grad mare de poluare folosite în administraţie să fie înlocuite cu maşini puţin poluante. Această reglementare va fi făcută de Ministerul Transporturilor. Tăriceanu a formulat o cerere similară şi săptămâna trecută, când a solicitat Ministerelor de Finanţe şi Mediului să introducă pentru administraţia centrală şi locală norme de utilizare a resurselor energetice din clădiri şi parcurile auto proprii, care să limiteze şi folosirea autovehiculelor mari consumatoare de combustibil.

×
Subiecte în articol: verde!