x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaratie de dragoste pentru mama sa

Declaratie de dragoste pentru mama sa

de Cristian Petru    |    25 Oct 2005   •   00:00
Declaratie de dragoste pentru mama sa

Marita a avut o tinerete grea, dar a reusit pana la urma sa se descurce. S-a casatorit cu Gheorghe, cu care a avut-o pe Camelia. Marita s-a luptat pentru ca fiicei sale sa nu ii lipseasca nimic. Dar nici Camelia nu a dezamagit-o.

Marita nu a avut o copilarie si o adolescenta frumoase sau linistite in Bacau, de unde e ea. A ramas fara mama la o varsta destul de frageda, 13-14 ani, tatal ei s-a recasatorit, iar mama ei vitrega nu se purta frumos cu ea, transformand-o in sluga casei. Marita avea o sora mai mare cu cinci ani, care era casatorita la Resita. Ajutata de aceasta, Marita a plecat la Resita, unde si-a gasit si un loc de munca, la o fabrica de paine. Dupa vreun an, Marita s-a mutat intr-un camin de fete si s-a angajat ca macaragiu la uzina din Resita. Castiga destul de bine, asa ca si-a strans bani si si-a cumparat un apartament, in care s-a mutat cu o prietena, o profesoara pe care o cunostea din caminul de fete. Asta se intampla acum aproape 30 de ani. O alta prietena foarte buna le-a prezentat atat Maritei, cat si colegei ei de apartament un barbat, pe Gheorghe. Si chiar daca tanara nu avea nici macar liceul terminat, barbatul s-a indragostit de ea. Gheorghe facuse Scoala Militara la SRI si ar fi trebuit sa aiba o functie importanta, dar in timpul scolii, pe cand avea 21 de ani, a suferit un accident: intr-un week-end a mers cu colegii la vanatoare, unde a fost impuscat din greseala in cap. A fost operat, dar a ramas cu o gaura in scalp si cu un traumatism. Pentru ca are anumite deficiente de mers, a fost repartizat sa lucreze in Resita, ca jurisconsult la aceeasi uzina la care lucra si Marita ca macaragiu.

MAMA. Marita s-a chinuit toata viata sa ii fie bine fiicei sale

CASATORIE. Relatia Maritei cu Gheorghe a evoluat foarte repede. S-au casatorit la doar patru luni dupa ce s-au cunoscut si s-au mutat in apartamentul Maritei. Gheorghe a convins-o sa isi continue liceul si apoi a ajutat-o sa avanseze, ajungand sefa de depozit. Nu dupa mult timp, Marita a ramas insarcinata si a nascut o fetita, careia i-a pus numele Camelia. Au fost atat de fericiti cand si-au adus fetita acasa, incat au stat in prima noapte si au privit-o pana dimineata. Camelia a fost singurul lor copil si cei doi au avut grija sa nu ii lipseasca nimic. Nici micuta nu i-a dezamagit niciodata. In scoala generala a fost premianta in fiecare an si a participat si la olimpiade. Camelia spune ca a luat de la tatal ei cartea, iar de la mama ei, restul calitatilor. Pe cand Camelia era in clasa a XII-a, in anul 1996, Gheorghe a suferit un accident vascular cerebral si a fost nevoit sa se pensioneze pe caz de boala. In urma atacului a ramas partial paralizat si din acel moment Marita a fost nevoita sa fie mama, tata si sotie.

ALEGERE. Desi parerile erau impartite in legatura cu profesia pe care urma sa o urmeze Camelia, tanara a hotarat sa urmeze Medicina. Marita a facut eforturi mari pentru a-i plati meditatiile, si Camelia a intrat cu nota mare la Timisoara, la Facultatea de Medicina si Farmacie. Drept cadou pentru ca a intrat la facultate i-au cumparat un apartament, ca sa aiba unde sa stea. Gheorghe fiind bolnav, Marita a fost nevoita sa duca tot greul, sa munceasca pentru a putea sa o intretina pe Camelia. Mama si fiica au devenit prietene foarte bune. Astfel, atunci cand s-a indragostit pentru prima data, Camelia i-a povestit mamei si chiar i-a trimis poze pentru a-i cere parerea. Maritei nu i-a prea placut de acel baiat. Cand Camelia era in anul III de facultate, Marita s-a pensionat, dar nu a rezistat sa stea acasa si sa traiasca doar din pensie. Ea este o luptatoare. Astfel, s-a apucat de mici afaceri: mergea in Serbia, de unde lua marfa si o vindea in Romania. Toti banii pe care ii castiga ii punea deoparte. In vara anului 2001, cand trecea in anul V de facultate, in timp ce se intorcea de la mare, Camelia a cunoscut in tren un coleg de facultate, pe Ciprian, de care s-a indragostit. Dupa cateva saptamani, colegul a vizitat-o la Resita, iar Marita l-a placut foarte mult. Odata inceput anul universitar, Camelia si Ciprian s-au mutat impreuna in apartamentul ei, iar Marita l-a luat si pe baiat sub aripa ei protectoare. Trimitea bani pentru amandoi si le-a dat si masina. Starea de sanatate a lui Gheorghe s-a mai agravat intre timp. Barbatul a suferit mai multe atacuri de inima, a devenit si epileptic, iar medicii i-au spus ca urmatorul atac ii va fi fatal.

FIICA. Camelia vrea sa ii multumeasca mamei sale

DECLARATIE. In vara anului VI de facultate, Camelia si Ciprian s-au casatorit, au facut nunta la Timisoara, dar tanara a plecat mireasa din Resita, pentru ca asta a fost visul Maritei. Cei doi tineri isi petrec toate sarbatorile religioase in Resita, cu parintii ei, mai ales ca Ciprian s-a atasat foarte tare de ei. Si pentru ca Marita a facut atatea pentru ea, Camelia s-a gandit sa ii multumeasca intr-un mod special. A scris la "Din dragoste", mai ales ca mama ei este telespectatoare fidela a emisiunii. Intreaga poveste, in seara aceasta, de la 20:30, la "Din dragoste", la Antena 1.

DESCRIERE
"Mama este o femeie sensibila, calculata, puternica, foarte muncitoare, devotata, usor reticenta si nu are mare incredere in oameni. Cred ca traieste si se bucura de viata prin mine si prin sotul meu, Ciprian" - Camelia

PROGRAM
"Energia mamei este inepuizabila: se trezeste de dimineata, la ora 6:30, si isi termina treburile abia noaptea, la ora 22:00. Il ingrijeste pe tata si vinde tigari la o taraba. A inceput sa stranga bani pentru nepotul care va veni intr-o zi" - Camelia
×
Subiecte în articol: mama resita gheorghe camelia mass-media marita