x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Delta de cinci stele

Delta de cinci stele

de Alexandru Nastase    |    07 Sep 2007   •   00:00
Delta de cinci stele
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Singurul complex turistic ecologic de cinci stele din Delta Dunării se extinde. Lansat in urmă cu doi ani, Delta Nature Resort atrage articole favorabile despre Romănia in publicaţii din toată lumea.

Singurul complex turistic ecologic de cinci stele din Delta Dunării se extinde. Lansat in urmă cu doi ani, Delta Nature Resort atrage articole favorabile despre Romănia in publicaţii din toată lumea.

Cel mai recent exemplu de acest gen este prestigiosul cotidian britanic The Times care in ediţia sa de duminică publică un material de călătorie despre itinerariul unui reporter prin Romănia. Impresionat de pitorescul Romăniei şi şocat de replicile de la Slobozia ale Turnului Eiffel şi fermei Southfork, jurnalistul britanic se declară incăntat de Delta Dunării şi de baza turistică de cinci stele in care a fost cazat. Este vorba despre Delta Nature Resort, un complex turistic ecologic de cinci stele, inaugurat in 2005 pe malul lacului Somova de la graniţa Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Baza are 30 de vile şi a găzduit pănă acum o serie de personalităţi de primă mănă, mai ales din mediul de afaceri internaţional. Alături de vile, este o clădire cu restaurant, bar şi sală de conferinţe, iar mai jos, pe malul lacului, un debarcader de unde ambarcaţiuni confortabile sau simple bărci cu motor duc spre toate colţurile Deltei turiştii. Piscina intregeşte decorul, iar alte investiţii tocmai au fost finisate: terenurile de tenis şi volei, o pistă de aterizare pentru elicoptere şi o modernă sală de gimnastică. Fiecare vilă are două camere (living şi dormitor), hol şi baie şi diverse dotări, de la şeminee la aer condiţionat, de la televizor cu satelit la internet. Au fost proiectate de firma britanică Sagarchi.

CONCEPT. Investiţia aparţine unui grup de oameni de afaceri care au investit pănă acum aproximativ 7 milioane de euro. Ideea a apărut in 1999, cănd omul de afaceri Diwaker Singh era directorul unei companii de telefonie mobilă şi a fost invitat să meargă un week-end in Deltă, la pescuit. "Am fost la un hotel unde nu aveau suficiente bărci, nu aveau destule persoane care să conducă bărcile, oamenii nu ştiau să ne explice prea bine unde suntem, ce păsări sunt cele din faţa noastră. Am văzut pelicani, multe alte păsări frumoase, am citit apoi cărţi, am aflat mai multe despre Deltă, am realizat extraordinarul potenţial turistic pe care il are Delta Dunării", povesteşte Singh. A ieşit un complex 100% ecologic, in afara Rezervaţiei, pentru a nu afecta natura. Complexul este tradiţional, dar şi modern. O bază turistică pentru clienţi de cinci stele, interesaţi să vină şi să viziteze Delta in orice anotimp, in soare şi vănt, dar care să aibă tot confortul la intoarcerea la hotel.

MADE IN ROMANIA. Construcţia propriu-zisă a inceput in 2003, iar aproape tot ce se află in complex este făcut in Romănia: mobila este din Maramureş, Ploieşti, Babadag, Bucureşti, paharele sunt făcute la Turda, covoarele tot in Maramureş, iar obiectele şi vasele de ceramică, in Moldova. Complexul este inclus pe lista Lifestyle Luxury Hotels, o prestigioasă reţea de hoteluri de lux de mici dimensiuni din toată lumea. Resortul de la Somova este singurul din Romănia inclus in această reţea. Cotidianul The Independent a scris in 2005 primul articol pozitiv despre Romănia, referindu-se la Delta Nature Resort. In acelaşi an, revista Vogue a declarat Delta Dunării "destinaţia anului 2006". Jurnaliştii menţionau frumuseţea Deltei şi arătau că rezervaţia nu poate fi vizitată de multă lume, intrucăt nu există prea multe locuri de cazare. Totuşi, Vogue făcea o recenzie a bazei şi le recomanda englezilor să meargă la Somova.

×
Subiecte în articol: verde! delta delta dunării