x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEMITERE CU IZ POLITIC/Semne "bune" anul are la Sănătate

DEMITERE CU IZ POLITIC/Semne "bune" anul are la Sănătate

de Oana Antonescu    |    06 Ian 2009   •   00:00

La mai puţin de două săptămâni de la primirea mandatului de ministru al Sănătăţii, Ion Bazac a demis deja trei manageri de spitale din Giurgiu, Slobozia – la finalul lui 2008 – şi ieri de la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti.



De­ci­zia de demitere a conducerii spitalelor din Giurgiu şi Slobozia a fost motivată de "grave nereguli constatate în unităţile de primiri urgenţe ale acestor spitale", po­tri­vit comunicatului de presă al MS. Prin­tre acestea au fost menţionate aparatura medicală defectă, lipsa medicilor specialişti, a unor materiale sanitare şi chiar a unor medicamente obligatorii în cazul uni­tă­ţilor de primiri urgenţe.

CONTESTAŢIE
Ieri, ministrul Ion Bazac l-a demis pe managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti. În timpul unui control efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, Bazac a depistat la acest spital mai multe nereguli: personal medical insuficient, un aparat de radiologie defect, lipsa instalaţiilor de oxigen în saloane, baloane de ventilaţie de unică folosinţă refolosite fără o sterilizare prealabilă, vizitatori necorespunzător echipaţi, deşeuri medicale cu potenţial periculos neevacuate de aproximativ o săptămână, o ambulanţă parcată în curtea spitalului fără şofer, fără să fie încuiată şi în afara razei de supraveghere a personalului de pază. Managerul demis, Cristian Banu, a contestat toate aceste nereguli şi a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că demiterea sa este o formă de epurare politică. "Este un afront adus sistemului sanitar şi acestui spital. Nici unul dintre motivele invocate de ministrul Sănătăţii nu poate fi probat. Decizia are culoare politică. Este o vânătoare de vrăjitoare", crede managerul Banu, care nu a primit deocamdată decizia oficială de demitere. Anul trecut, Cristian Banu a candidat din partea PNL la alegerile locale şi parlamentare.

×
Subiecte în articol: observator