x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un deputat PSD votează Guvernul, după ce Ciolacu i-a făcut o promisiune

Un deputat PSD votează Guvernul, după ce Ciolacu i-a făcut o promisiune

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   10:30
Un deputat PSD votează Guvernul, după ce Ciolacu i-a făcut o promisiune
Sursa foto: Hepta

Deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu, care a anunțat miercuri că nu va vota un Guvern din care face parte Alexandru Rafila, a anunțat joi că a revenit asupra deciziei după ce premierul Marcel Ciolacu i-ar fi promis că Legea privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului va fi implementată.

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu susține că a obținut din partea premierului desemnat Marcel Ciolacu promisiunea că se va implica personal în procesul de implementare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului. În schimb, chirurgul clujean va vota joi „pentru” învestirea noului Guvern în Parlament.

Cu numai o zi înainte, deputatul PSD s-a opus avizării în Comisia pentru Sănătate și Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcția de ministru al Sănătății pe motiv că acesta a lansat un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României. Totodată, el a afirmat că nu va vota un guvern din care face parte acest ministru.

Inițiator și coordonator al echipei de specialiști care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului, Achimaș l-a acuzat în Comisia de Sănătate pe Alexandru Rafila de „neglijenţă criminală faţă de pacienţii bolnavi de cancer, prin neaplicarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului”.

„Aţi spus că faceţi norme, un neadevăr ca toate celelalte neadevăruri pe care le-aţi rostit. Nu faceţi norme, amânaţi aplicarea unei legi care trebuia aplicată, prin inventarea unei pseudolegi fără nicio valoare”, a spus Achimaş-Cadariu.

Premierul desemnat Marcel Ciolacu l-a invitat ulterior la discuții pe deputatul PSD de Cluj și și-a asumat angajamentul că se va implica personal în procesul de implementare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului.

„Vă asigur că, în ceea ce mă privește, atunci când insist pentru implementarea legii, nu o fac din orgoliu. În fond, mi-am dus la capăt munca de parlamentar, odată ce actul normativ a fost promulgat. Aș putea să mă retrag. Dar ca medic nu pot ignora viața pacienților bolnavi de cancer. A reda acum speranța celor care văd în cancer o fatalitate a fost și este misiunea centrală a mandatului meu de parlamentar”, a mai spus profesorul Patriciu Achimaș Cadariu.

Potrivit unui comunicat al Biroului parlamentar, Ministerul Sănătății are obligația legală de a prezenta până în 30 iunie normele de aplicare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului.
Planul a fost lansat în 19 ianuarie 2022 la Palatul Cotroceni iar în 3 noiembrie 2022 Legea prin care a fost asumat de Parlament a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu vot guvern