x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi DNA la IPJ Timiş şi Primăria Recaş. Sunt vizaţi primarul din Recaş şi şeful Inspectoratului de Poliţie

Descinderi DNA la IPJ Timiş şi Primăria Recaş. Sunt vizaţi primarul din Recaş şi şeful Inspectoratului de Poliţie

19 Ian 2015   •   09:06
Descinderi DNA la IPJ Timiş şi Primăria Recaş. Sunt vizaţi primarul din Recaş şi şeful Inspectoratului de Poliţie
UPDATE 12:26 - În perioada 2013-2014, la sediul IPJ Timiş au avut loc mai multe controale care s-au soldat cu sancţiuni disciplinare, fiind sacţionat inclusiv şeful de la rutieră. Pe 11 septembrie 2014, ordinul MAI nr. 400 a fost declarat neconstituţional. În aceste condiţii, în anul 2014, IGPR a constatat mai multe posbile acte de corupţie pe care le-a transmis spre soluţionare procurorilor.  

UPDATE 09:15
- DNA informează într-un comunicat că procurorii "efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 - 2014".

"În cursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații situate în județele Timiș și Arad, din care 5 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei", se mai arată în comunicatul DNA.
..........................................

Desfăşurare de forţe la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în  această dimineaţă. Procurori DNA şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, împreuna cu Brigada Specială a Jandarmeriei de la Bucureşti, au descins la IPJ Timis şi au blocat activitatea poliţiştilor din mai multe birouri, informează opiniatimisoarei.ro.

Anchetatorii fac perchezitii la Serviciul Politiei Rutiere si in birourile conducerii Inspectoratului. De asemenea, sunt efectuate perchezitii la Politia orasului Recas şi la Primăria Recaş.

Potrivit surselor citate, în dosar este vorba de infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu, şantaj şi ar fi implicaţi primarul din Recaş, Pavel Teodor, comisar şef de poliţie Sorin Petru Muntean, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, omul de afaceri Gelu Milutinovici şi prefectul Eugen Dogariu.

Percheziţii se fac şi la sediul Poliţiei Recaş, sediul IGPR - Direcţia Poliţiei Rutiere - Secţia de Poliţie Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A1 (Deva - Nădlac), precum şi la imobilul aparţinând lui Nicuşor - Marcel Crăciunescu, dar şi la cel al părinţilor săi.

Ştire în curs de actualizare

×