x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi la escrocii care înscenau accidente pentru a lua banii pe full CASCO. Cum acţionau suspecţii

Descinderi la escrocii care înscenau accidente pentru a lua banii pe full CASCO. Cum acţionau suspecţii

de Veronica Micu    |    16 Mai 2013   •   08:12
Descinderi la escrocii care înscenau accidente pentru a lua banii pe full CASCO. Cum acţionau suspecţii

19 de percheziţii domiciliare se desfăşoară la această oră, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în înşelăciuni. Membrii grupării înscenau accidente de circulaţie sau avariau intenţionat autoturisme de lux în dauna unor societăţi de asigurări.    
    
"Gruparea a fost monitorizată în perioada martie – mai 2013, membrii grupării fiind suspectaţi de săvârşirea de înşelăciuni în dauna unor societăţi de asigurări prin înscenarea unor accidente de circulaţie sau avarierea intenţionată a unor autoturisme de lux. În fapt, aceştia sunt banuiţi că achiziţionau autoturisme de lux (Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi, Porsche) pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie în vederea încasării primelor de asigurare", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Astfel, "pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună solicitau plata unor prime de asigurare cu sume de bani cuprinse între 150.000 şi 200.000 lei.
Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la aproximativ 750.000 lei sumă ce urmează a fi recuperată prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării".

"Până în acest moment s-a reuşit documentarea unui număr de 11 infracţiuni de înşelăciune sau tentativă, iar pe parcursul cercetărilor s-a reuşit oprirea de la plată a 6 dosare de daună în care erau solicitate despăgubiri cu sume de bani cuprinse între 120.000 şi 200.000 lei", se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Activităţile în dosar au fost instrumentate de poliţiştii Seţiei 5 Poliţie, împreună cu specialiştii Direcţiei de Operaţiuni Speciale- IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului.

×