x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi simultane în Franţa şi România: Este vizată o reţea de trafic de carne

Descinderi simultane în Franţa şi România: Este vizată o reţea de trafic de carne

14 Noi 2011   •   05:55
Descinderi simultane în Franţa şi România: Este vizată o reţea de trafic de carne

UPDATE 14:31 - Cinci persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea de trafic de persoane, trafic de minori, prostitutie si proxenetism au fost duse, astazi, la sediul DIICOT Hunedoara pentru audieri.

Potrivit sefului Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu, cinci persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea de trafic de persoane, trafic de minori, prostitutie si proxenetism au fost duse, luni, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara, in urma perchezitiilor care au avut loc, astazi, in Valea Jiului.

"In cadrul unei comisii rogatorii solicitate de autoritatile franceze au fost organizate sapte perchezitii in Valea Jiului, referitoare la invinuiti care au savarsit infractiunea de trafic de persoane, trafic de minori si prostitutie, proxenetism. Concomitent se desfasoara 20 de perchezitii la Paris, fiind vizate 30 de persoane implicate, membre ale unei grupari infractionale. Cinci persoane au fost aduse pana in prezent", a spus Berbeceanu, potrivit Mediafax.

Perchezitii la sapte adrese din Valea Jiului. Politistii si procurorii DIICOT au descins la locuintele unor cetateni de etnie roma suspectati de trafic de persoane. Sunt vizate 12 persoane pentru trafic de minori, prostitutie si proxenetism. Persoanele urmarite au traficat zeci de femei pe care le-au obligat sa se prostitueze in Franta.

Descinderile sunt facute in colaborare cu autoritatile franceze. Potrivit Antena3, la aceasta ora, au loc perchezitii si in capitala Frantei. Autoritatile vor emite mandate europene de arestare.

×