x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Desfășurare impresionantă de cadre MAI! Acestea vor supraveghea din aer și de la sol zonele de picnic, de 1 Mai

Desfășurare impresionantă de cadre MAI! Acestea vor supraveghea din aer și de la sol zonele de picnic, de 1 Mai

30 Apr 2020   •   18:47
Desfășurare impresionantă de cadre MAI! Acestea vor supraveghea din aer și de la sol zonele de picnic, de 1 Mai

Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor veghea, de 1 Mai, zonele unde românii mergeau în mod obișnuit la picnic. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog avertizează că cei care vor încălca restricțiile vor fi sancționați.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat, joi, că sunt informații în spațiul public despre faptul că există intenții de ignorare a ordonanțelor militare, însă avertizează că 36.000 de cadre MAI vor fi în patrulare, mai ales în zonele de agrement.

„În contextul intensificării discuțiilor în spațiul public despre intenții de a ignora prevederile ordonanțelor militare privind restricțiile de circulație, dorim să vă asigurăm că la nivelul Ministerul Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile pentru a putea asigura o prezență suplimentară a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii țări, mai ales în zonele și pe traseele care sunt în mod tradițional aglomerate cu ocazia zilei de 1 și 2 mai. Aproximativ 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri, precum și de polițiști locali și militari din cadrul MApN vor fi pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor. Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenționează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanțele militare și pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus”, a spus Dajbog.

În toată țara vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi. Pentru cazurile grave vor fi pregătite să acționeze peste 150 de grupe de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI.

În plus, pentru sprijin, în teren se vor afla și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

„Efectivele de ordine publică vor avea în atenție traseele de deplasare către regiunile turistice, spațiile de agrement și alte zone în care în perioade de normalitate se organzeză diferite activități în aer liber, picnicuri sau petreceri. Pentru depistarea persoanelor care cu bună știință încalcă restricțiile de circulație, echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian. Polițiștii și jandarmii vor verifica de asemenea respectarea interdicțiilor persoanelor aflate în izolare sau în carantină, patrulând inclusiv în zona spitalelor și a spațiilor de carantină”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: 1 mai