x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Despăgubirile, plătite simplificat

Despăgubirile, plătite simplificat

de Alina Gavrila    |    29 Aug 2007   •   00:00

Accidentele rutiere din care rezultă doar pagube materiale vor fi raportate societăţilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator şi denumit "constatare amiabilă de accident".

Accidentele rutiere din care rezultă doar pagube materiale vor fi raportate societăţilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator şi denumit "constatare amiabilă de accident". In acest formular vor fi consemnate circumstanţele producerii evenimentului, datele personale de identificare ale vehiculelor implicate, precum şi ale propriilor asiguratori. Actul va fi transmis societăţii de asigurare şi va fi inmănat o dată cu poliţa de asigurare RCA. Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a poliţei, unul sau mai multe formulare, dacă actul dobăndit iniţial a fost folosit, instrăinat sau pierdut. Despăgubirea se stabileşte şi se efectuează in baza asigurării valabile la data producerii accidentului, fără a mai fi necesar acordul asiguratului din vina căruia s-a produs paguba, ori prin hotărăre judecătorească.

EUROPA. Formularul este acelaşi in toate ţările Uniunii Europene, putănd fi utilizat de asigurat indiferent de locul unde are loc accidentul sau de limba in care este redactat documentul, conform unui proiect de lege aprobat ieri de Guvern.

×
Subiecte în articol: observator