x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deszăpezire de 80 de milioane de euro

Deszăpezire de 80 de milioane de euro

de Vali Blanaru    |    10 Feb 2010   •   00:00

Sumele pe care Ministerul Transporturilor trebuie să le plătească pentru deszăpezire, din noiembrie până în prezent, se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro.



Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, înaintea întâlnirii cu senatorii democrat-liberali, că ministerul a dat până acum pentru deszăpezire de aproape de patru ori mai mult decât s-a cheltuit în alte luni de iarnă mai blânde. "Din moment ce am cheltuit mai mult acum, vom avea sume la dispoziţie mai restrânse pentru întreţinerea de vară", a spus ministrul Transporturilor. "M-am uitat la cantităţile de sare şi nisip şi la volumul serviciilor prestate comparativ cu ce lucrări s-au făcut în urmă cu un an. Nu am făcut neapărat o sumă, dar probabil că vom ajunge din noiembrie până în prezent la vreo 80 de milioane de euro", a spus el.

REGULI DE LICITAŢIE
Condiţiile impuse pentru atribuirea unui contract de deszăpezire vor fi modificate, astfel încât la licitaţii să nu se poată prezenta decât firme care dispun de utilaje corespunzătoare unor astfel de intervenţii, potrivit premierului Emil Boc. Premierul s-a declarat nemulţumit de utilajele folosite la deszăpezirea unor tronsoane de drum importante şi a arătat că se va implica personal pentru ca actualul cadru legislativ care reglementează condiţiile de acces la licitaţii şi de atribuire a contractelor să fie mai exigent, ca o garanţie că firmele câştigătoare sunt dotate cu echipamente adecvate.

×
Subiecte în articol: observator