x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume a intrat în dotarea salvamontiştilor

Unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume a intrat în dotarea salvamontiştilor

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2023   •   14:00
Unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume a intrat în dotarea salvamontiştilor
Sursa foto: Salvamont Gorj

Unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume, bazat pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, a intrat în dotarea salvamontiştilor din Gorj.

"Aparatul, foarte mic, compact, uşor de utilizat şi intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate. Este un echipament revoluţionar în domeniu, foloseşte un sistem de tip sonar digital pentru a scana în doar câteva secunde zona de căutare pe o rază de 50 m sub apă. Continuând tradiţia utilizării inteligenţei artificiale, algoritmii de detecţie sunt antrenaţi pentru a face diferenţa între oameni şi alte obiecte aflate în apă, marcând poziţia exactă a persoanei pierdute, astfel acoperind o suprafaţă de peste 8.000 m2 într-o singură operare", se arată într-un comunicat transmis marţi de Salvamont Gorj.

Conform aceleiaşi surse, echipamentul, unic la nivel naţional, a fost achiziţionat cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Gorj şi cu sprijinul Vodafone Romania, asigurând intervenţii mult mai facile, mai puţin costisitoare şi cu mult mai puţine riscuri pentru salvatorii acvatici şi subacvatici din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Detectorul subacvatic de victime, alături de multe alte echipamente specifice salvării acvatice cu specific montan şi nu numai, vor fi prezentate în cadrul exerciţiului "Aquares 2023". Este vorba despre primul stagiul de pregătire profesională în salvarea acvatica cu specific montan, care se va organiza în perioada în perioada 17-20 iulie 2023 în judeţul Gorj.

"În ziua de 18 iulie, exerciţiul se va organiza cu public, iar programul acestei manifestări va fi făcut public în zilele următoare", mai anunţă Salvamont Gorj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: detectoare subacvatice salvamontisti