x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deva - Probe in dosarul comorilor dacice

Deva - Probe in dosarul comorilor dacice

de Monalise Hihn    |    10 Feb 2007   •   00:00
Deva - Probe in dosarul comorilor dacice

Cele cinci bratari dacice din aur, recuperate recent de statul roman, au fost aduse ieri la Deva, ca probe in dosarul "comorilor dacice", ce se judeca de mai bine de un an la Tribunalul Hunedoara. Pentru cele cinci bratari au fost instituite masuri speciale de paza, iar in timpul derularii audierilor, in sala au fost prezenti 13 jandarmi si politisti, in timp ce la usa se mai aflau alti sase jandarmi. Pentru ca bratarile au ajuns pentru prima oara in sala de judecata, instanta a decis sa ii reaudieze pe sapte dintre cei 13 inculpati. Nici unul dintre ei nu a recunoscut ca ar fi vazut bratarile inainte de acest termen.

In schimb, martorii Remus si Petru Rambetea, care au participat la sapaturi ilegale in situl "Caprareata" din Muntii Orastiei, au declarat ca bratarile aduse la proces seamana cu cele zece bratari pe care un grup de patru persoane le-a descoperit sub o lespede de piatra in 2000. Pe de alta parte, procurorii au cerut arestarea a cinci dintre cei 13 acuzati in dosar, pe motiv ca acestia continua sa influenteze martorii in proces. Cererea a fost respinsa.

Imediat dupa incheierea sedintei de judecata, cele cinci bratari au fost transportate sub paza la Alba-Iulia, unde vor fi expuse de astazi si pana la data de 18 februarie in cadrul expozitiei "Comori pradate-comori recuperate".

×
Subiecte în articol: observator